Sursa foto: București FM

Elevii Liceului de Arte Plastice „Nicolae Tonitza” au protestat în fața Primăriei Sectorului 1, joi, alături de părinți, față de situația corpului nou al clădirii școlii care nu este folosit nici după finalizarea lucrărilor.

Într-un comunicat de presă, Primăria Sectorului 1, în subordinea căreia se află Liceul Tonitza, a precizat că lucrările la această clădire s-au făcut prost în 2016 și din această cauză nu poate fi dată autorizația ISU. Mai mult, e nevoie de reparații suplimentare, au mai precizat cei de la primărie.

Daniele Popa: „ S-au săturat de minciuni”

Într-o postare pe pagina sa de Facebook, Daniela Popa (PSD), consilier local al Sectorului 1, susține că incompetența lui Clotilde Armand a dus la această situație.

„Cine e de vină că Liceul Tonitza nu are autorizație de funcționare şi avizul PSI? Cum cine? Vă spune dna Armand: fostele administrații, toți consilierii locali şi mai nou părinții şi elevii care au avut tupeul să protesteze că nu îşi pot desfăşura orele de curs şi pe care dna Armand i-a intâmpinat elegant cu întrebarea: „Cine v-a trimis aici?”. I-a trimis incompetența dumneavoastră, doamna Armand! S-au săturat de minciuni”, a scris Daniela Popa.

Mai mult, ea a mai precizat că actuala administrație a Sectorului 1 a avut buget aprobat pentru reparații în valoare de 32 de milioane de lei, încă din aprilie 2021. De asemenea, Popa consideră că primarul trebuie să își dea silința să obțină autorizațiile şi avizele de funcționare ale clădirii.

„Ultima interpelare pe această problemă a fost făcută de colega mea, Ruxandra Regalia, pe 25 noiembrie 2021, când nu v-ați deranjat să veniți la şedință şi să vă susțineți proiectele”, a concluzionat Daniela Popa, fost viceprimar al Sectorului 1.

Dan Tudorache: „Uite avizul ISU, nu e avizul ISU”

Fostul edil al Sectorului 1, Dan Tudorache, e de părere că „Madamarmand” nu va reuși să obțină avizul ISU, chiar dacă, la începutul lunii septembrie a promis că va face toate modificările recomandate până la începerea anului școlar.

„Madamarmand zice acum, în decembrie, că nu poate obține avizul ISU din cauza vechii administrații (!!!). Simplu și clar, nu? Ce nu vrea să spună primarul validat este că după ce a desființat Administrația Școlilor și i-a zburat pe „corupții” din ea (spunea chiar și despre Liceul Tonitza că reprezintă un caz tipic de corupție) a constatat că nu e niciun voluntar de-al ei în stare să obțină avizul ISU”, a scris Dan Tudorache pe pagina sa de Facebook.

Reamintim că 950 de elevi învață la Liceul de Arte Plastice „Nicolae Tonitza”. Primaria Sectorului 1 a promis că lucrurile vor fi rezolvate, iar noua clădire va primi avizul ISU, însă fără să dea un termen final.

Articolul precedentFranța interzice călătoriile neesențiale ale persoanelor care vin din Marea Britanie
Articolul următorAdrian Năstase, despre Florin Roman: „Profesorul de morală „era gol”. Acum și-a dat demisia”
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.