Alexandru Rafila - captură Digi.24

Fostul consilier prezidențial și sociolog, Sebastian Lăzăroiu, este foarte dur cu „propaganda PSD” dinaintea valului 5 al pandemiei, despre care spune că este „absolut înduioșătoare”, dar care nu face altceva decât să pregătească o nouă vale a plângerii. De altfel, Lăzăroiu sugerează necesitatea demiterii ministrului Sănătății, Alexandru Rafila, în ciuda noii abordări pe care o expun social democrații.

„Propaganda PSD dinaintea valului 5 e absolut înduioșătoare. «Am schimbat abordarea la Ministerul Sănătății, cetățeanul va fi partener, nu adversar, nu mai introducem restricții, spitalele nu sunt perfecte, suntem în România,  avem discuții avansate cu producători de medicamente inovative bla-bla-bla»”, a scris Sebastian Lăzăroiu pe contul său de Facebook.

Și cum expresia care este de câteva zile bune pe „buzele și tastele” lumii, „don’t look up”, nici Lăzăroiu nu ezită să o folosească, de altfel, aceasta pare să fie pliabilă pe orice temă a zilei.

„Marcel, valul 5 vine. Dacă vrei să vezi cum arată, uită-te pe worldometers la unele țări occidentale. Să sperăm că propaganda voastră de doi bani va diminua efectele. Dacă nu, ce să zic, fiți inventivi, scoateți guriștii la înaintare, mai falsificați niște statistici, mai băgați niște muzică populară în prime-time și găsiți-vă de pe-acum un țap ispășitor”, a mai scris Lăzăroiu, completând că în momentul în care curba cazurilor de infectare își va schimba sensul, spre și până la cer, să fie folosită formula consacrată: „don’t look up!”.

Cât privește prezența medicului specializat în microbiologie, fost reprezentant al României la OMS, în fruntea ministerului Sănătății, dar în contextul actual, aruncat în luptă cu mâinile goale, Lăzăroiu consideră că Rafila ar fi trebuit să demisioneze din funcție. Asta „chiar dacă argumentele care i s-au servit pot fi de înțeles: oamenii sunt nervoși, mai ales după ce i-am mințit cu plafonarea prețurilor la energie și acum vin facturile, n-are rost să tensionăm situația cu certificatul verde. Doar că el e specialist în sănătate, nu dresor de furii colective”, a mai scris Lăzăroiu, adăugând că dacă Rafila ar fi fost onest profesional, „ar fi demisionat deja la ora asta”.

Alexandru Rafila anunță măsurile pentru gestionarea valului 5 al pandemiei

Articolul precedentGabriela Firea, nou atac la primarul Nicușor Dan
Articolul următorFost comisar-șef din cadrul IPJ Bistrița-Năsăud, condamnat definitiv la închisoare cu executare pentru trafic de influență, abuz în serviciu și uzurparea funcției