Sursa: Institutia Prefectului Bucuresti

Toni Greblă a fost eliberat oficial din funcția de prefect al Instituției Prefectului – Municipiul București, dat fiind că urmează a fi numit președintele Autorității Electorale Permanente (AEP).

După ce plenul reunit al Camerei Deputaților și Senatului a votat pentru numirea lui Greblă în funcția de președinte al AEP, mai lipsea un pas.

Ieri, în Monitorul Oficial, a fost publicată Hotărârea de Guvern privind încetarea mandatului lui Toni Greblă, potrivit căreia acesta „se eliberează din funcţia de prefect al municipiului Bucureşti”. Hotărârea are în vedere „Hotărârea Parlamentului României nr. 7/2023 privind numirea preşedintelui Autorităţii Electorale Permanente, Cererea nr. 5.844 din 28 martie 2023, precum şi prevederile art. 250 alin. (1) şi ale art. 251 alin. (2) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 57/2019 privind Codul administrativ, cu modificările şi completările ulterioare, în temeiul art. 108 din Constituţia României, republicată”.

Toni Greblă, propus de PSD pentru a prelua conducerea AEP, a obținut 251 de voturi „pentru”, în timp ce Iulia Andreea Băbeanu a obținut 37, iar Cristian Preda – 73 de voturi. Votul majoritar acordat lui Greblă îl trimite pe acesta timp de 8 ani la conducerea AEP, cât este prevăzut a dura mandatul, dacă nu intervine ceva neprevăzut.

Fostul președinte al AEP, Constantin Florin Mituleţu-Buică, a demisionat însă aproape intempestiv, după ce a fost acuzat de Agenția Națională de Integritate (ANI) că și-a angajat ilegal cumnata în instituție.

Toni Greblă a fost președinte al Curții Constituționale, secretar general al Guvernului Dăncilă, senator PSD în mai multe legislaturi, ba chiar prefect de Gorj. După ce a ieșit binemeritat la pensie, din luna mai 2022 Toni Greblă a fost numit prefect al Capitalei.

Articolul precedentPercheziții la o primărie din Vrancea: DIICOT anchetează exploatarea și valorificarea ilegală de pietriș și nisip
Articolul următorCorupție pe linie de protecția mediului: DNA, percheziții în trei județe