Cătălin Drulă

Plenul Parlamentului ar trebui să se întrunească în perioada următoare pentru a da votul candidatului ideal la funcția de președinte al Autorității Electorale Permanente (AEP), după ce Comisiile juridice ale Parlamentului au avizat favorabil două persoane, susținute de AUR și, aparent, de PSD+PNL+UDMR.

Și, chiar dacă Iulia Andreea Băbeanu – propusă de AUR – şi Toni Greblă – girat de coaliția de guvernare – au primit aviz favorabil comun cu majoritate de voturi, iar plenul comun al Camerei Deputaţilor şi Senatului urmează să decidă, prin vot secret, cine va fi noul preşedinte al AEP, USR atrage atenția că nimic nu este încă stabilit.

În spațiul public au „transpirat” informații potrivit cărora PNL nu ar dori de fapt ca AEP să fie condus de actualul prefect al Capitalei, Toni Greblă, astfel că președintele USR Cătălin Drulă vine cu o soluție: o a treia persoană.

Viitorul potențial președinte al AEP ar putea fi, potrivit lui Cătălin Drulă, actualul vicepreședintele al instituției, Marian Muhuleț. Drulă explică și de ce și l-ar dori pe Muhuleț în fruntea AEP, prezentându-l pe acesta drept „un profesionist apolitic”. Apolitic sau nu, în CV-ul acestuia se menționează însă că, timp de câteva luni în anul 2000, Muhuleț a fost colaborator la Asociația română pentru Libertate și Dezvoltare în cadrul Departamentului Electoral Central al PNL, după care, între 2001 și 2004, a fost consilier la Secretariatul general al PNL.

Aceasta pe lângă funcțiile de director cabinet ministru la SGG dintre 2004 – 2005 și consilier personal al ministrului la Departamentul pentru Relația cu Parlamentul, din perioada 2006 – 2007. Nu ar fi de mirare că, așa cum scrie Drulă pe Facebook, PNL chiar l-ar susține pe acesta, și nu pe Greblă:

Există o soluție foarte simplă dacă PNL nu vrea să dea AEP pe mâna lui Greblă și a PSD-ului.

USR este gata să îl susțină pe vicepreședintele actual al AEP, Marian Muhuleț, un profesionist apolitic, care înțelegem din spațiul public că ar fi susținut și de PNL pentru președinția instituției.

În 2019 acesta a mai fost susținut de USR, PNL și PMP pentru președinția AEP, dar PSD avea majoritate în parlament și l-a pus pe Mitulețu-Buică președinte.

Acum PSD nu mai are majoritate, are doar 33% din parlamentul României, deci nu există nicio scuză să-și impună candidatul”.

Articolul precedentLector universitar la „Babeș-Bolyai”, arestat pentru mită: sute de euro cerute de la masteranzi 
Articolul următorSindicaliștii din Educație anunță că le-a venit rândul să protesteze