Sursa: DGA

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Suceava au demarat cercetări într-un dosar penal privind modul în care se derulau controalele la agenți economici și unități administrativ – teritoriale, pe linie de protecție a mediului, fiind vizată, până în acest moment, activitatea din trei județe.

Ieri, procurorii au coordonat mai multe percheziții efectuate de polițiști din cadrul Direcției Generale Anticorupție, pe raza județelor Botoșani, Suceava și Iași.

Concret, ar fi vorba despre percheziții privind obținerea autorizațiilor de mediu de către mai multe societăți, instituțiile vizate fiind la Garda de Mediu Botoșani, Agenția de Protecția Mediului Botoșani, Administrația Bazinală de Apă Botoșani, Sistemul de Gospodărire a Apelor Botoșani, primăriile orașelor Darabani, Ștefănești și Bucecea, dar și alte șase primării din Botoșani.

Potrivit DNA, sunt anchetate „infracțiuni de corupție și asimilate celor de corupție, comise în perioada aprilie – octombrie 2022”.

În total, au fost efectuate percheziții domiciliare în 64 locații, situate pe raza județelor Botoșani, Suceava și Iași, din care 21 la sedii ale unor instituții publice, restul la domiciliile unor persoane fizice și sediile unor societăți comerciale.

Articolul precedentToni Greblă, eliberat din funcția de prefect și pregătit pentru șefia AEP
Articolul următorSenatorii au stabilit pragul pentru abuzul în serviciu; Ciucă și Ciolacu, de acord cu 9.000 de lei