Sursa: Facebook

Cătălin Drulă, președintele USR, și-a reafirmat cumva sprijinul pentru Nicușor Dan în fruntea Primăriei Capitalei, explicând la B1 TV că acesta încă mai are timp să „performeze”.

Cu toate acestea, Drulă a punctat că este prematură o decizie privind candidatul pentru alegerile locale din 2024, decizie care cel mai probabil va veni „spre finalul anului 2023”.

Aceste declarații vin în contextul în care în octombrie, prim-vicepreședintele PNL Rareș Bogdan, în stilul său caracteristic, a anunțat că liberalii sunt profund nemulțumiți de prestația lui Nicușor Dan la Primăria Capitalei, ameninând că „PNL are soluţii şi oameni foarte buni”. Cu toate acestea, președintele PNL București, Ciprian Ciucu, asigura în septembrie că nu există vreo intenție de a i se retrage sprijinul politic lui Nicușor Dan, deoarece acesta încă se află în perioada „de grație”, semn că nici liberalii nu vorbesc aceeași limbă.

Altă situație în USR, dacă avem reper declarațiile recente ale liderului Drulă. USR ar merge pe „mâna” lui Nicușor Dan, „fără șovăială”:

Eu cred că un primar trebuie să facă treabă, asta eu le spun și colegilor mei de partid. Încercăm un pic să schimbăm paradigma care e în partidele clasice, în care primarul ajunge așa un fel de împărat și el dă ordine la centru și dă cu toți de pământ. (…) Până la urmă propui un om și îl alegi primar ca el să obțină niște rezultate pentru oameni.

Domnul Nicușor Dan, după cum știți, a fost susținut de o alianță cu PNL și cu USR, la momentul respectiv, dar este un independent. E normal să conteze performanța dumnealui. (…) E prea devreme, mi se pare acum, să spunem dacă e un primar care a performat sau nu, dar în primul rând eu îmi doresc pentru cetățenii din orașul acesta să se rezolve din problemele pe care le vedem și să mergem în direcția bună. (…)

Îl susținem în continuare pe domnul Nicușor Dan, adică n-avem șovăieli (…). Cred că președintele PNL București spune ceva, dar nu e foarte clar dacă îl susține sau nu. PNL să știți că și în Consiliul General îi face șicane, și în alte părți”.

Articolul precedentNiculae Bădălău, arestat pentru 30 de zile. PSD se „leapădă” de fostul parlamentar social democrat
Articolul următorPrimarul Sectorului 6: ”Târgul de Crăciun West Side Christmas Market este un real succes”