Sursa: Facebook

Ciprian Ciucu, primar al sectorului 6 din București și totodată președinte al PNL București, ține să dezmintă zvonurile conform cărora s-ar discuta serios despre retragerea sprijinului politic lui Nicușor Dan, care la alegerile din 2020 a fost candidatul PNL și USR.

În ciuda nemulțumirilor legate de activitatea primarului general al Capitalei, Ciucu explică faptul că PNL are răbdare, iar Nicușor Dan încă se află în perioada „de grație”.

Primarul sectorului 6 a arătat că se simțea cumva dator cu explicații „în contextul zvonurilor și articolelor din ultimele luni, care au luat amploare în ultimele zile, cu privire la acest subiect”.

Nemulțumirile legate de (in)activitatea lui Nicușor Dan, precum și vizavi de neputința acestuia de a colabora cu colegii din consiliul local nu sunt secrete, chiar Ciprian Ciucu atrăgând atenția cu diferite ocazii că primarul general al Capitalei calcă pe gheață subțire. În februarie, președintele PNL București îl avertiza pe Nicușor Dan că poate pierde susținerea „fără iniţierea reformelor”.

Acum, Ciucu a explicat pe Facebook că susținerea lui Nicușor Dan depinde de deciziile luate în PNL, în urma unor discuții serioase. Iar la acest moment, nu se pune încă problema:

Strategia politică a PNL București este decisă în cadrul Biroului Politic al PNL București. Strategia Politică de la nivel național este stabilită în cadrul Biroului Politic Național al PNL. Nu au venit solicitări de la nivel național pentru retragerea sprijinului politic lui Nicușor Dan în Consiliul General și nu există o intenție în acest sens la nivelul organizației PNL București pe care o reprezint.

În primul rând, decizia este prematură. Din punctul meu de vedere, orice primar are nevoie de o perioadă de grație pentru a demonstra ce poate: să gândească și să vină cu proiecte bune, să le implementeze, să inițieze reforme, să administreze serviciile publice.

În cel de-al doilea rând, nu poți lăsa un oraș precum Bucureștiul fără o majoritate în Consiliul General. Vă reamintesc, PNL are în acest moment o majoritate cu USR în Consiliul General. Nu au existat solicitări de la nivel național pentru a schimba majoritatea cu USR din Consiliului General.

Evident, mi-ar fi plăcut foarte mult ca dl. Primar General să cultive mai atent relația cu PNL București și mai puțin cu acea mică formațiune politică desprinsă din PNL. Până una-alta, NOI, PNL București, suntem cei care-i votăm proiectele. Din partea mea, a avut mereu toată deschiderea și sprijinul (s-a văzut la vot, timp de mai bine de un an!!) chiar dacă, pe alocuri, rar, mi-am mai manifestat nemulțumirea față de încetineala cu care se întâmplă unele lucruri. Mulți le-au catalogat drept “atacuri”. Nu, au fost doar atenționări legitime din partea liderului politic care îi susține majoritatea în București, direct afectat, prin asociere, de performanțele sale administrative.

Cât despre retragerea sprijinului politic, dacă vom lua o asemenea decizie, o veți auzi de la mine, direct, clar, argumentat.

Acum, mergem mai departe! Avem prea multă treabă de făcut și ar trebui să alocăm cu toții mai mult timp administrației și mai puțin politicii. Mai sunt doi ani până la alegeri, vom avea timp și de politică. Acum, la treabă!.”

Articolul precedentFost primar din Bihor, trimis în judecată pentru abuz în serviciu; acesta mai are o condamnare definitivă pentru corupție
Articolul următorPompierii au salvat un câine orb care a căzut într-o groapă adâncă de 4.5 metri