Sursă foto: Pixabay
Sursă foto: Pixabay

Într-un context în care resursele de apă devin tot mai prețioase, dezvoltarea unui sistem eficient de gestionare a apei devine crucială pentru viitorul sustenabil al societății.

În acest sens, Forumul WATER LOSS BALKANS ajunge la cea de-a V-a ediție și adună într-un loc de dialog și colaborare profesioniști, specialiști și lideri de opinie din domeniul apei pentru a aborda una dintre provocările majore ale sectorului: pierderile apei din rețelele de transport și distribuție.

Evenimentul, organizat de Asociația Română a Apei în parteneriat cu RAJA SA Constanța și Turkish Society for Infrastructure and Trenchless Technologies

Forumul se va desfășura în perioada 31 august – 01 septembrie 2023 la Pavilionul Expozițional Constanța. Cu o tematică de actualitate și relevanță, această ediție se concentrează pe Reducerea pierderilor de apă – ”obligație” sau sursă de ”venituri”.

Forumul reunește o paletă impresionantă de participanți, incluzând reprezentanți ai autorităților centrale și locale, consultanți, antreprenori, specialiști din industrie, dar și academicieni interesați de îmbunătățirea performanțelor tehnice și manageriale ale sectorului apei.

Cu un accent pe inovație și soluții tehnologice, Forumul WATER LOSS BALKANS oferă o platformă esențială pentru un dialog constructiv privind modalitățile eficiente de gestionare a serviciilor de alimentare cu apă și de reducere a pierderilor de apă

Punctul culminant al evenimentului îl constituie Conferința Tehnico-Științifică Internațională, în cadrul căreia vor fi prezentate 21 de expuneri susținute de participanți din țări precum Franța, Israel, Portugalia, Republica Cehă, Republica Moldova, Spania, Turcia, Olanda, Ungaria și, desigur, România.

Forumul WATER LOSS BALKANS 2023 nu se oprește aici. Un atelier de lucru dedicat „Soluțiilor IT relevante și rețelelor inteligente de apă” își propune să exploreze cum tehnologia poate revoluționa modul în care gestionăm resursele de apă, aducând în discuție soluții inteligente de monitorizare, analiză și optimizare a rețelelor.

Prin intermediul WATER LOSS BALKANS 2023, participanții pot dezbate și înțelege mai bine mai bine modalitățile de a gestiona serviciile de alimentare cu apă într-un mod sustenabil

Totodată, se va organiza și o expoziție de specialitate careva oferi participanților ocazia de a se familiariza cu cele mai recente inovații și soluții în domeniul managementului pierderilor de apă. Având convingerea că participarea dumneavoastră va avea un rol decisiv în reușita acestei manifestări, am fi onorați să fiți prezențila deschiderea evenimentului,joi –  31 august 2023, ora 09.40, la Pavilionul Expozițional Constanța. În speranţa unui răspuns afirmativ, vă aşteptăm!”, se arată în comunicatul publicat de societatea RAJA.

Articolul precedentPredoiu, acuzat că ascunde rezultatele anchetei demarate după accidentul rutier din Vama Veche
Articolul următorOprire temporară a apei în Zona Abator din Constanța pentru remedierea unei avarii
Jurnalist full-time / Pesimist part-time