Cristian Popescu Piedone, edilul din Sectorul 5 al Capitalei, a luat încă o dată la verificat stațiile GPL din raza sa de competență.

Într-adevăr, acțiunea a fost demarată zilele acestea în contextul tragediei de la Crevedia, însă verificări pe această linie au tot fost desfășurate încă din momentul în care Piedone a fost ales să conducă primăria.

Și, din ce detaliază acesta într-o postare pe Facebook, încă din 2021 a atras atenția „asupra pericolului pe care-l reprezintă stațiile GPL neautorizate”. Însă, legal, edilul admite că nu prea are ce face:

De atunci, încercăm să le scoatem din Sectorul 5! CONFORM LEGII este însă …foarte, foarte dificil!
Noi, primăria, le putem desființa doar dacă avem decizii judecătorești definitive în acest sens, pentru fiecare stație în parte!

Sau… dacă primim acceptul administratorilor/ proprietarilor pentru desființarea acestor stații!

Astăzi, de exemplu (n.r. – ieri), am beneficiat de înțelegere, iar stația GPL amplasată fără autorizație de construire fix lângă Primăria Sectorului 5 și autogara Filaret a fost demontată!

Administratorul a înțeles mesajul meu de ieri! Și-a luat rezervorul, restul aparaturii și… a plecat!

Pentru siguranța și liniștea cetățenilor, sper că și administratorii/ proprietarii celorlalte 17 stații GPL care funcționează neautorizat în Sectorul 5 să procedeze la fel!

Situația rămâne gravă! Din cele 22 de stații GPL din Sectorul 5, doar… 4 respectă legislația!
Restul… nu au autorizație de construire eliberată de Primăria Sectorului 5! Implicit… nu pot obține niciun alt aviz care să le permită funcționarea legală!
”.

De altfel, edilul Sectorului 5 atrage atenția că încă din 2020 opt stații GPL nu aveau autorizație de construire, motiv pentru care la acel moment a dispus amendarea operatorilor economici și, mai departe, a sesizat instituțiile abilitate să le sisteze activitatea.

Cu toate acestea, arată Piedone, ulterior nu s-a întâmplat nimic. În acest moment, se desfășoară în continuare acțiunea de verificare a stațiilor GPL, de către polițiștii locali din cadrul Direcției Generale de Poliție Locală Sector 5.

Pentru aspectele ce exced sferei de competență, Primăria Sectorului 5, prin Direcția Generală de Poliție Locală Sector 5, a făcut adrese către instituțiile abilitate ale statului spre competenta soluționare.

Planul de acțiune este în curs de desfășurare.
Este inadmisibil că anumite instituții publice eliberează avize de funcționare pentru stații GPL fără să ceară și să verifice dacă au autorizație de construire… fără de care nu se poate obține niciun alt aviz!!!

INSTITUȚIILE care au eliberat avize de funcționare pentru stații GPL fără să verifice dacă dețin autorizație de construire emisă… sunt în culpă!

Pentru ca țara să scape de aceste bombe GPL amplasate lângă blocuri, școli, parcări și instituții publice, TREBUIE SCHIMBATĂ LEGISLAȚIA!!! URGENT!

În calitate de reprezentant al cetățenilor la Primarie, am făcut toate demersurile legale și i-am acționat în instanță pe cei care își desfășoară activitatea ilegal!
DEGEABA! În lipsa unor decizii ale instanțelor de judecată… continuă să funcționeze fără să le pese de viața oamenilor!

Am încredere că primul ministru al României va supraveghea respectarea legilor țării în toate instituțiile statului! Am discutat cu domnia sa și sunt convins că va reuși să readucă normalitatea în țară!” , cu respect pentru cetațeni, primarul Piedone.

Articolul precedentOprire temporară a apei în Zona Abator din Constanța pentru remedierea unei avarii
Articolul următorPredoiu promite că va face curățenie la IPJ Constanța: „Bătălia cu criminalitatea a fost pierdută în ultimii 5-10 de ani”