IMAGINI ÎN EXLUSIVITATE. CEL PUȚIN UN MORT ȘI 46 DE RĂNIȚI ÎN PATRU EXPLOZII URIAȘE LÂNGĂ BUCUREȘTI. A FOST ACTIVAT PLANUL ROȘU

Raed Arafat explica, ca si la Colectiv cine sunt vinovatii si ofera solutii

Cel puțin o persoană a decedat și alte 33 au fost rănite, unele grav, într-o serie de explozii care au avut loc în această seară, sâmbătă, 26 august, la o stație GPL aflată pe DN1A, în localitatea Crevedia, județul Dâmbovița. Șeful DSU, Raed Arafat, a transmis că au fost șase răniți în prima explozie și 26 de pompieri răniți în a doua. Un pacient a făcut infarct la fața locului din cauza șocului cauzat de incidentul în sine, și a murit. După ce se lichidează incendiul, a declarat Arafat pompierii vor căuta toată zona. Deocamdată, nu se cunoștea dacă existau persoane dispărute.

Inițial, a spus acesta, a fost vorba de șase persoane civile, cinci sau șase dintre acestea care au fost intubate. După a doua explozie, au fost răniți 26 de pompieri, dintre care unul grav, restul fiind cu arsuri în diferite zone ale corpului.

Acesta a adăugat că exista riscul unui incendiu pentru o a a treia cisternă, motiv pentru care au fost evacuați peste 2000 de oameni, pe o rază de 750 de metri. Între timp, explozia preconizată s-a produs, fiind urmată de o a patra. Situația este în continuă desfășurare.

Toți răniții au fost transportați la spital, existând posibilitatea ca unii dintre ei să trebuiască să fie transportați peste hotare. Ministerul Apărării este pregătit pentru această eventualitate.

Cel mai recent comunicat de pe Facebook, postat la ora 23:23, arată că, la acel moment, existau 46 de răniți: 27 la Spitalul Clinic de Urgență Floreasca, din care 4 intubați; 13 la Spitalul Bagdasar Arseni, din care 3 intubați; 2 la Spitalul Universitar București; 4 la Spitalul de Arși, din care 1 intubat.

În intervenție au fost angrenate 23 de autospeciale de stingere, 1 autospecială cu roboți, 1 autospecială de stingere cu pulbere și azot, 1 autoscară, 1 punct medical avansat, 18 ambulanțe SMURD, 4 ambulanțe SMURD cu medic, 1 echipaj CBRN, 1 autospecială pentru transport victime multiple, 11 ambulanțe SMURD , 2 puncte medicale avansate.

La nivelul celulei de criză activată în Ministerul Afacerilor Interne, au fost operaționalizate două linii TELVERDE, unde aparținătorii victimelor exploziei din județul Dâmbovița pot afla informații despre starea celor aflați deja în unități sanitare. Aceștia pot suna la 0212069397 și 0212069398.

Misiunea este în dinamică.

Președintele Iohannis, a declarat, pe Facebook: „O nouă tragedie a zguduit în această seară România și sunt profund îndurerat că exploziile de la Crevedia s-au soldat cu victime. Transmit condoleanțe familiilor îndurerate și le urez însănătoșire grabnică celor răniți. În acest moment, prioritatea zero este să le oferim celor afectați tot sprijinul necesar și să le facilităm accesul la tratament în regim de urgență. De îndată ce situația din zona de risc va fi stabilizată, trebuie demarată rapid o anchetă pentru a afla dacă legea și regulile au fost încălcate. Solicit autorităților luarea de măsuri urgente pentru cei răniți astfel încât tragediile din trecut să nu se mai repete.”

Articolul precedentCătălin Drulă: „De când e această coaliție la guvernare, s-au creat noi și noi scurgeri de bani publici de la buget către clientela de partid”
Articolul următorPonta, despre tragedia de la Crevedia: „E mult mai rău decât acum opt ani, e mult mai rău”
Senior partner Ziarul de Investigatii