Victor Ponta, fost prim-ministru PSD și actual consilier onorific al premierului social democrat Marcel Ciolacu, a comentat aseară situația creată de exploziile de la Crevedia, care au ucis două persoane și au rănit peste 50, dintre care o parte vor fi trimiși la tratament în străinătate.

Pe vremea acestuia a avut loc tragedia de la „Colectiv”, tragedie care a dus inclusiv la demisia sa din funcție, probabil acesta fiind și motivul pentru care a făcut o paralelă cu ceea ce s-a întâmplat acum 8 ani.

Potrivit lui Ponta, ceea ce s-a întâmplat la Crevedia, „demonstrează că noi nu învățăm niciodată din greșeli”, acesta subliniind că „sunt două categorii: Cei care învață și proștii”. Concluzia lui Ponta este că „noi suntem ăia proști”:

De ce trebuie întotdeauna ca noi să fim ăia proști?
Au fost lăsați pompierii să meargă acolo și să își riște viața. Cineva trebuia să spună: Noi mergem acolo dar nu mergem să murim.

Pompierii noștri sunt cei mai importanți oameni ai acestei țări și noi îi aruncăm în foc, la propriu.

România a tratat după ”Colectiv” 182 de arși. Acum că sunt șapte, începem să îi trimitem prin străinătate”, a explicat Victor Ponta la România TV.

Și, în opinia sa, „e mult mai rău decât acum opt ani, e mult mai rău (…)”, însă Marcel Ciolacu și Guvernul au reacționat foarte bine, făcând o paralelă cu președintele Klaus Iohannis, care „își vede în continuare de vacanță”.

Nu există o comparație corectă între Colectiv și ce s-a întâmplat aseară. La Colectiv au fost sute de oameni într-un loc închis, acum numărul de răniți, aici a fost vorba în primul rând de un accident în care au fost puțini oameni, după care cei care trebuiau să intervină, pompieri, jandarmi, au fost și ei victime.

În al doilea rând, înțeleg din datele oficiale că sunt șase sau șapte intubate, după Colectiv au fost 182! Atenție, de la 6 la 182 e ceva ce nicio țară din lume nu își poate permite să trateze.

În al treilea rând, cred că domul Ciolacu și Guvernul au reacționat foarte bine, și-au făcut treaba cum, de altfel, am făcut și noi în 2015, doar că acum și nu sunt ironic, eu cred că domnul Iohannis face foarte bine că își vede în continuare de vacanță și nu s-a mai băgat peste Guvern, că nu a mai venit să spună imediat că corupția ucide.

Nu a mai răspândit minciuni, i-a lăsat în pace pe Ciolacu și pe cei de la Guvern și lucrul ăsta se vede (…) Așa arată România lucrului bine făcut”, a mai declarat Ponta pentru sursa citată.

Articolul precedentIMAGINI ÎN EXLUSIVITATE. CEL PUȚIN UN MORT ȘI 46 DE RĂNIȚI ÎN PATRU EXPLOZII URIAȘE LÂNGĂ BUCUREȘTI. A FOST ACTIVAT PLANUL ROȘU
Articolul următorAjutoare de urgență pentru familiile victimelor și pentru cei afectați de tragedia de la Crevedia