Ministerul Muncii și Solidarității Sociale anunță că ia în calcul acordarea de sprijin pentru familiile victimelor și pentru cei afectați de tragicul eveniment de la Crevedia.

Pe lângă trecători și localnici, au fost răniți și zeci de angajați din cadrul Ministerului de Interne: pompieri, polițiști și jandarmi. Unii sunt în stare critică, intubați și ventilați mecanic, opt țări oferindu-și ajutorul pentru a prelua răniții care nu pot fi tratați la noi. Totodată, au fost evacuați mii de oameni.

În acest moment, accidentul produs sâmbătă seara și soldat cu moartea a două persoane, rănirea altor aproape 60 și pagube materiale importante este investigat de Parchetul General, iar procurorii mitari verifică modul în care s-a intervenit după prima explozie.

În cauză se efectuează cercetări in rem sub aspectul săvârșirii infracțiunii de distrugere din culpă care a avut ca urmare un dezastru. A fost începută cercetarea la fața locului, aceasta fiind coordonată de către procurorul de caz din cadrul PÎCCJ.

Au fost cooptați ofițeri de poliție judiciară din cadrul IGPR, specialiști din cadrul Institutului Național de Criminalistică din cadrul IGPR, experți de la Institutul Național de Expertize Criminalistice din cadrul Ministerului Justiției, specialiști de la INSEMEX Petroșani, inspectori de inspecția muncii, ofițeri din cadrul IPJ Dâmbovița”, a transmis Ministerul Public.

În acest context, Ministerul Muncii arată că „va propune Guvernului, potrivit legii, acordarea unor ajutoare de urgență pentru familiile victimelor precum și pentru cei afectați de tragicul eveniment de la Crevedia, jud. Dâmbovița, pe baza cooperării interinstituționale cu Ministerul Sănătății și Ministerul Afacerilor Interne – Departamentul pentru Situații de Urgență și pe baza propunerilor/ constatărilor agenției județene de plăți și inspecție socială, instituției prefectului, comitetului județean pentru situații de urgență și autorității publice locale”.

O altă măsură anunțată este aceea a unor verificări, „Inspecția Muncii, potrivit competențelor sale” urmând a efectua „cercetarea accidentului colectiv, precum și a contractelor individuale de muncă ale lucrătorilor agentului economic implicat”.

Articolul precedentPonta, despre tragedia de la Crevedia: „E mult mai rău decât acum opt ani, e mult mai rău”
Articolul următorPredoiu, acuzat că ascunde rezultatele anchetei demarate după accidentul rutier din Vama Veche