Sursă foto: Facebook/Cătălin Drulă
Sursă foto: Facebook/Cătălin Drulă

Liderul USR Cătălin Drulă continuă să critice actuala coaliție de guvernare și actualul guvern, inclusiv pe liderul PSD Marcel Ciolacu, avertizând că toate promisiunile sunt doar exerciții de imagine.

Explicațiile pentru convingerile sale au fost oferite la B1 TV, unde liderul USR a declarat că premierul Ciolacu face de fapt exerciții de imagine și nimic altceva.

În realitate însă, a subliniat Drulă, intenția este aceea de a crește taxele. Și, în acest scenariu, liderul USR a făcut la rândul său o referire la o posibilă moțiune de cenzură, despre care însă a admis că nu va trece dacă PNL va rămâne în coaliție cu PSD.

Dacă va veni cu această asumare a răspunderii în modul acesta laș pe un pachet care ține de creșterea și schimabrea fiscalității peste noapte, destabilizând economia, evident că vom recurge la toate mijloacele parlamentare și la toate formele de opoziție pe care le avem la dispoziție”, a declarat Cătălin Drulă. Nu e grabă, însă:

În primul rând, așteptăm să vedem ce va face domnul Ciolacu, pentru că ce spune și ce face sunt două lucruri destul de diferite. De trei luni aproape, de când e premier, ne tot anunță tot felul de măsuri, pune pe toată lumea pe jar și le discutați dumneavoastră, presa, oamenii discută ce se va întâmpla cu afacerile lor, profesioniștii, toți cărora vor să le crească taxele.

Spune că taie cheltuielile la stat, dar de fapt nu se întâmplă nimic. Acest mandat stă sub semnul acelei gafe pe care a făcut-o la început, când a spus că se trece „de la fapte la vorbe”.

A spus că va convoca o sesiune extraordinară pentru pensiile speciale, iată că nu s-a întâmplat, a spus că va da Ordonanță de Urgență de tăiere a cheltuielilor și, vezi Doamne!, de reducere a risipei, o risipă care a crescut teribil chiar sub această guvernare PSD – PNL, nu s-a dat nici aceea. Nu știm dacă se va întâmpla ce a spus azi. (…)

În toată această comunicare a premierului, a PSD și PNL din ultima perioadă intenția e de a crește taxele, de băga mâna în buzunarul oamenilor pentru a acoperi o gaură pe care ei au făcut-o pentru a-și hrăni clientela de partid. Aici lucrurile sunt clare.

Nu s-a redus nicio cheltuială, nu s-a redus nicio sinecură, dimpotrivă: în ultimii doi ani, de când e această coaliție la guvernare, s-au creat noi și noi scurgeri de bani publici de la buget către clientela de partid. Chiar zilele trecute vorbeam de BMW-urile de 50 de milioane de lei pentru care nu se mai cer banii europeni, deci rămânem cu o gaură de 50 de milioane de lei pe bugetul de stat și putem da exemple până mâine. (…)

De asta am făcut către toate forțele democratice din Parlament o chemare să depunem această moțiune împreună. Matematica spune că putem să o facem, dar aceeași matematică, din păcate, nu vreau să vând lucruri care nu se vor întâmpla în realitate – mi-am făcut un nume și când am fost ministru din a spune ce se poate și ce nu se poate – pe această matematică parlamentară pe care a creat-o Klaus Iohannis, dacă PNL-iștii rămân îmbrățișați cu PSD-ul, au o majoritate confortabilă în acest Parlament și o moțiune de cenzură nu ar avea șanse”.

Articolul precedentLiderul sindicatului Europol: „Încep să fie tot mai mulţi poliţişti care nu mai acceptă prostituţia profesională, pentru că astăzi avem parte de prostituţie profesională”
Articolul următorIMAGINI ÎN EXLUSIVITATE. CEL PUȚIN UN MORT ȘI 46 DE RĂNIȚI ÎN PATRU EXPLOZII URIAȘE LÂNGĂ BUCUREȘTI. A FOST ACTIVAT PLANUL ROȘU