Sursa: Poliția Română

Cosmin Andreica, liderul sindicatului Europol, a fost invitat ieri la Digi24, unde a comentat pe marginea cazului șoferului drogat care a ucis doi oameni în stațiunea Vama Veche, dar și referitor la acțiunile dispuse pe plan național de către Ministerul Afacerilor Interne.

Potrivit propriilor declarații, oamenii din sistem sunt nemulțumiți și „încep să fie tot mai mulţi poliţişti care nu mai acceptă compromisurile, care nu mai acceptă prostituţia profesională, pentru că astăzi avem parte de prostituţie profesională”.

Cosmin Andreica a și explicat la ce se referă, punctând pe planul de acțiuni disus la nivel național și intitulat „Blocada”:

Avem planul de acţiune la nivel naţional care se numeşte Blocada. De două săptămâni există. (…) Avem acest plan de acţiune dispus de la nivel central pentru toate judeţele.

Nu contează că avem specific diferit în acele judeţe, nu contează că avem de gestionat o situaţie operativă diferită. Nu contează absolut nimic altceva decât să raportăm cifre şi statistici pe care ulterior Ministerul să le prezinte mass-media”, a declarat Cosmin Andreica, pentru sursa citată.

Acesta a explicat totodată și în ce constă planul „Blocada”, respectiv plasarea polițiștilor „în puncte fixe, în fața unor cluburi ca să crească vizibilitatea instituției, adică pe post de sperietori”.

Poliția este politizată în proporție de 100%. Este cazul celebru cu „Ziua Z”. Au fost amânate acte de urmărire penală, ca să fie toate prezentate într-o singură zi ca să spună ministrul Vela că e cu ochii pe infractori”, a mai exemplificat Andreica.

De altfel, ieri, pe pagina de Facebook a sindicatului condus de Andreica, a fost postată o captură de ecran a unor mesaje, în care pare că un polițist detașat pe litoral explică exact cu ce se ocupau în acea perioadă. Explicația din postare era aceea că „fără acțiuni pe alcool/ droguri, fără schimburi de noapte și fără sancțiuni pentru cei care încalcă regulile de circulație. Doar ținuți în soare prin intersecții sau la trecerile de pietoni, strict pentru “fluidizare”. Detașații trebuiau ținuți departe de “clientela” politică”.

Articolul precedentAUR promite să depună moțiune de cenzură împotriva Guvernului Ciolacu
Articolul următorCătălin Drulă: „De când e această coaliție la guvernare, s-au creat noi și noi scurgeri de bani publici de la buget către clientela de partid”