Sursa: Google maps

Cad primele capete după accidentul mortal din stațiunea Vama Veche, produs de un șofer de doar 19 ani, despre care se bănuiește că era drogat cu un cocktail de substanțe.

Ieri, Eduard Ionescu, reprezentant al Direcţiei de Informare şi Relaţii Publice a Ministerului Afacerilor Interne, a ieșit într-o conferință de presă pentru a anunța rezultatele anchetei solicitate de ministrul Cătălin Predoiu.

Conform declarațiilor, a fost dispusă eliberarea din funcţie a adjunctului şefului Inspectoratului de Poliţie Judeţean Constanţa, şefului Serviciului Rutier Constanţa, şefului Poliţiei Municipiului Mangalia și a şefului Biroului Poliţiei Vama Veche, fiind totodată constatate aspecte de natură penală în privinţa unui ofiţer şi a doi agenţi, urmând a fi sesizați procurorii.

Evaluarea preliminară a activităţii manageriale de la nivelul Inspectoratul de Poliţie Judeţean Constanţa a determinat adoptarea măsurii de eliberare din funcţiile de conducere deţinute a următorilor poliţişti: adjunctul şefului Inspectoratul de Poliţie Judeţean Constanţa, cu responsabilităţi în domeniul siguranţei rutiere şi ordine publică, şeful serviciului rutier Constanţa, şeful Poliţiei municipiului Mangalia, respectiv şeful biroului Poliţiei Vama Veche. (…)

Încă de la început subliniez faptul că aceste informaţii sunt obţinute în primă etapă şi nu reprezintă raportul final, este o informare intermediară (…). În urma activităţilor de verificare derulate până în prezent, ofiţerii Corpului de Control au constatat posibile aspecte de natură penală circumscrise infracţiunii de abuz în serviciu, în legătură cu modul de acţiune, respectiv inacţiune a trei poliţişti – un ofiţer şi doi agenţi – implicaţi în procedurile de verificare, control şi luare a măsurilor legale faţă de conducătorul auto, care, în dimineaţa zilei de 19 august, a produs un accident rutier soldat cu decesul a doi tineri şi rănirea altor trei. (…)

În contextul în care Inspectoratul de Poliţie Judeţean Constanţa are în folosinţă 12 aparate pentru verificarea prezenţei în organism a unor substanţe cu efecte psiho-active, respectiv drugtest, s-a constatat că poliţiştii aveau posibilitatea să testeze conducătorul auto sau să îl conducă la o unitate medicală autorizată, în vederea examinării clinice şi recoltării de probe biologice. Cu privire la aceste aspecte constatate, urmează a fi sesizat Parchetul de pe lângă tribunalul Constanţa”, a arătat Eduard Ionescu.

Doi tineri au decedat şi alţi trei au fost răniţi sâmbătă dimineaţă, după ce şoferul de doar 19 ani a intrat cu maşina într-un grup de pietoni. În urma impactului, o tânără, de 20 de ani, şi un tânăr, de 21 de ani, au decedat pe loc. De asemenea, au mai fost răniţi doi băieţi – de 19 ani, respectiv 20 de ani – şi o fată, de 20 de ani.

Ulterior producerii accidentului, conducătorul auto a părăsit locul faptei, fiind depistat de poliţişti, la scurt timp, în staţiunea Vama Veche, unde a fost testat cu aparatul drugtest, rezultatul fiind pozitiv pentru cocaină, amfetamină şi metamfetamină. Conducătorul auto a fost testat și cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ. În prezent, șoferul a fost arestat și este cercetat pentru ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă şi părăsirea locului accidentului

Articolul precedentAnchetă a Colegiului Medicilor din Botoșani, după decesul unei tinere gravide
Articolul următorAngajați din Primăria Iași, acuzați de fapte de corupție, în legătură cu organizarea Revelionului din 2022