Sursa foto: Facebook/ Captură video

Un bucureștean de doar 19 ani, care a provocat un accident mortal în urmă cu câteva zile în stațiunea Vama Veche, în timp ce conducea mașina sub influența unui cocktail de droguri, a fost arestat preventiv.

S-a întâmplat ieri, când procurorii au solicitat la Judecătoria Mangalia luarea măsurii preventive față de inculpat, care era deja reținut în arestul poliției.

Tânărul este acuzat de ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă şi părăsirea locului accidentului, în legătură cu o faptă comisă sâmbătă dimineață. Potrivit procurorilor, acesta „a condus pe drumurile publice un autovehiculul, pe drumul public, sub influenţa substanţelor psihoactive, iar la intrare în localitatea 2 Mai a acroşat un grup de persoane care se deplasau pe marginea drumului. În urma impactului, a rezultat decesul numiţilor O.A.S. (21 ani) şi D.R.M. (20 ani), precum şi vătămarea corporală a numiţilor B.D.D. (18 ani), C.V.A. (20 ani) şi I.C.L (20 ani). De asemenea, se reţine că, după producerea accidentului, inculpatul a părăsit locul accidentului, fiind ulterior depistat pe raza localităţii Vama Veche”.

Reținut la scurt timp, judecătoria a dispus ulterior „arestarea preventivă a inculpatului PASCU MATEI VLAD, cercetat pentru săvârşirea infracţiunilor de ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă şi părăsirea locului accidentului, pe o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 20.08.2023, până la data de 18.09.2023, inclusiv”.

Azi, așa cum îi șade bine unui ministru, Cătălin Predoiu a ieșit într-o conferință de presă și a anunțat că va lua măsuri. Aceasta în condițiile în care cazul este „ușor” complicat. Șeful Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Constanța a confirmat că tânărul bucureștean fusese oprit pentru control înainte de accident și că în mașina acestuia s-au găsit droguri, astfel că a fost dus la secție, unde a fost testat doar pentru alcool, nu și pentru droguri. Cum rezultatul a fost negativ, șoferul a fost lăsat să plece, iar la câteva ore a produs accidentul rutier.

Potrivit ministrului Predoiu, care acum conduce Internele, „orice neglijență în cursul anchetei va fi supusă rigorilor legii”, iar totul se va lămuri după „un control complet, făcut de Corpul de control al ministrului pentru investigarea întregului lanț de evenimente”.

Totodată, Predoiu a dat asigurări că n-o să aibă „nicio ezitare” dacă se va impune concedierea cuiva: „Dar vreau să mergem pe lege, profesionist. Tot lanțul cauzal a contribuit la producerea tragediei: de la fapta autorului, la tot ce a fost în jurul lui, familie, instituțiile statului etc”.

Articolul precedentPoșta Română asigură că procesul de disponibilizare colectivă vizează „aşa numitele “pile” politice ori situaţiile de conflict de interese”
Articolul următorCadre medicale angajate ale Spitalului Judeţean din Botoșani, suspendate din funcție după decesul unei tinere