Sursa: Institutii medicale

Mai multe cadre medicale angajate ale Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) „Mavromati” Botoșani au fost suspendate din funcție, în urma unei anchete interne desfăşurate timp de trei zile, după decesul unei paciente însărcinate, de doar 25 de ani, la câteva ore după internare.

Potrivit Agerpres, ar fi vorba despre cel puțin un medic din cadrul Secţiei Obstetrică – Ginecologie 1 a Spitalului Judeţean de Urgenţă, dat fiind că aici s-a întâmplat tragedia, în noaptea de 17 spre 18 august.

Activitatea noastră a fost îndreptată strict către Secţia Obstetrică – Ginecologie 1, care a avut rolul de primire a pacientei. Deci este suspendat medicul de gardă împreună cu aparatul medical care era pe tură atunci”, a declarat, pentru Agerpres, managerul spitalului, Angel Călin.

Aceeași sursă arată că la nivelul conducerii s-a dispus și contractarea unui serviciu de audit medical extern „care să evalueze cu celeritate activitatea şi procedurile medicale aplicate în cadrul Secţiei Exterioare Obstetrică – Ginecologie”, fiind totodată sesizate Comisia de disciplină şi Consiliul etic al SJU „pentru elucidarea cazului”.

De altfel, anterior, Ministerul Sănătății preciza că inspectorii sanitari din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Botoşani au descoperit mai multe nereguli în activitatea desfăşurată de către personalul din cadrul secţiei:

Ca urmare a verificărilor efectuate au fost identificate mai multe nereguli în activitatea desfăşurată de către personalul din cadrul unităţii spitaliceşti, aflat în serviciu la data evenimentului. La nivelul Ministerului Sănătăţii a fost constituit un grup de lucru condus de ministrul Sănătăţii, cu reprezentanţii Inspecţiei Sanitare de Stat, Corpului de Control al Ministrului Sănătăţii şi secretarii de stat pentru asistenţa medicală şi pentru sănătate publică.

În urma analizei informaţiilor primite au fost solicitate verificări suplimentare instituţiilor competente, conform legii, pentru modul de asigurare a asistenţei medicale, respectiv Colegiul Medicilor Botoşani şi Autoritatea Naţională de Management al Calităţii în Sănătate. (…)

Ministerul Sănătăţii monitorizează îndeaproape situaţia de la Spitalul Judeţean de Urgenţă „Mavromati” Botoşani, în limitele competenţelor legale, atribuite odată cu descentralizarea spitalelor către Autorităţile Locale în anul 2009/2010”.

Articolul precedentȘofer care a accidentat mortal două persoane în Vama Veche, arestat preventiv; Predoiu anunță control la IPJ Constanța
Articolul următorDistracția la malul mării continuă cu noi concerte ale Fanfarei ”Muzica Apelor”