Pe 3 aprilie 2023, cei mai talentați concurenți s-au adunat la sediul central al companiei de apă RAJA pentru a primi distincțiile merituoase și pentru a interacționa între ei, ca prieteni ai apei și iubitori ai naturii.

Competiția, organizată în mod virtual, a reunit sute de școlari din Constanța, talentați la pictură și desen, care au impresionat prin pregătirea lor artistică și prin crearea unor opere care au demonstrat că le pasă de mediul înconjurător.

Copiii au înțeles importanța legăturii dintre om și natură, prezentând în mod creativ soluții pentru conservarea resurselor de apă și exprimându-și viziunea asupra viitorului planetei

În cadrul festivității de premiere, alături de copii, au venit și părinții, frații sau prietenii micilor artiști, toți fiind impresionați de entuziasmul evenimentului și dorind să împărtășească experiența lor din cadrul competiției. Unii artiști au finalizat desenele pentru concurs în câteva ore, în timp ce alții au petrecut mai mult timp în fața hârtiei, căutând ideea perfectă pentru a ilustra cât mai inspirat tema dată.

Competiţia a fost acerbă, dar am căutat să ne pregătim cât mai bine. Au fost lucrări foarte bune în concurs, desene reuşite, interesante”, a spus Tatiana Boantă, mama Alessiei, ocupanta locului II la grupa de vârstă 12-16 ani. “Îmi place tot ce are legătură cu domeniul artistic”, a completat Alessia. “Am susţinut-o foarte mult pe fata mea. Ea a dorit să realizeze un desen pentru acest concurs minunat. Apoi a avut curaj şi l-a postat”, a precizat Oana Butnaru, mama Antoniei – câştigătoare a unei menţiuni la grupa de vârstă 07-11 ani.

Maria Budeş, directorul juridic al companiei RAJA, a oferit câştigătorilor diplomele valoroase şi a adresat cuvinte de laudă atât copiilor, cât şi părinţilor acestora

Câștigătorii au fost răsplătiți cu premii valoroase, în semn de apreciere pentru priceperea lor. Pentru fiecare categorie de vârstă, RAJA a oferit o trotinetă electrică pentru locul I, o bicicletă pentru locul II și un hoverboard pentru locul III, toate premiile fiind însoțite de un voucher în valoare de 300 lei la librăria Cărturești.

Cei care au obținut cele 8 mențiuni (3 mențiuni pentru fiecare categorie de vârstă și 2 mențiuni speciale) au primit și ei vouchere în valoare de 300 lei la librăria Cărturești.

RAJA le-a mulțumit tuturor participanților la concursul „Apa este viață!” pentru implicarea lor în acțiunile de protejare a resurselor pământului

Noi credem în importanța educației timpurii, învățării prin experiență și în informare corectă și completă, având în vedere obiectivele de dezvoltare durabilă prevăzute în Strategia națională pentru dezvoltarea durabilă a României 2030, cu accent pe apă curată și igienă, pentru a asigura accesul universal și echitabil la apă potabilă de calitate și servicii de canalizare în cât mai multe zone de operare”, se arată în comunicatul RAJA.

Câștigătorii concursului ”Apa este viață!”, categoria 07 –  11 ani

• Locul I – Han Nadia Ioana, lucrarea nr. 52;

• Locul II – Han Sorina Maria, lucrarea nr. 51;

• Locul III – Trandafir David Gabriel, lucrarea nr. 43;

• Mențiune – Radu Luca Ciprian, lucrarea nr. 48;

• Mențiune – Butnaru Antonia, lucrarea nr. 124;

• Mențiune – Burlacu Andrei, lucrarea nr. 45;

• Mențiune specială – Maloș Sara Ioana, lucrarea nr. 79.

Câștigătorii concursului ”Apa este viață!”, categoria 12 – 16 ani

• Locul I – Marastawi Nadin, lucrarea nr. 36;

• Locul II – Boantă Alessia, lucrarea nr. 31;

• Locul III – Ene Miruna Andreea, lucrarea nr. 35;

• Mențiune – Pascal Diana Georgiana Doina, lucrarea nr. 27;

• Mențiune – Coman Sofia, lucrarea nr. 33;

• Mențiune – Cernea Elena Cristina, lucrarea nr. 20;

• Mențiune specială – Tuccilo Carolina Gloria, lucrarea nr.34.

Articolul precedentExclusiv zin.ro – Vergil Chițac, contraamiralul care a băgat Constanța la apă
Articolul următorIohannis: „Cred că se va întâmpla rotația la conducerea Guvernului și sunt convins că această coaliție va merge mai departe”
Jurnalist full-time / Pesimist part-time