Sursa foto: Romania TV

Agenția Națională de Integritate (ANI) a făcut câteva verificări în ceea ce privește „avuțiile” pe care și le-au declarat funcționarii care sunt obligați prin lege să completeze și să depună declarații de avere, iar până acum patru persoane au picat testul.

Este vorba despre un funcționar public cu statut special în cadrul Inspectoratului General al Poliției Române, doi lucrători în inspectorate de poliție, dar și de un funcționar public în cadrul poliției locale. În cazul tuturor acestora, ANI a sesizat comisiile de cercetare a averilor din cadrul curților de apel.

Potrivit ANI, cel mai mult nu a putut justifica un agent de poliție din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Cluj – Poliția Municipiului Gherla, funcționar public cu statut special. Astfel, ANI a detaliat că în urma verficărilor a fost constatată existența unei diferențe nejustificate în cuantum de 454.614 lei între averea dobândită și veniturile realizate de către Gheorghe Butur, în perioada exercitării funcției publice.

În cazul acestuia, a fost sesizată Comisia de cercetare a averilor din cadrul Curții de Apel Cluj, în vederea începerii acțiunii de control cu privire la modificările patrimoniale intervenite și veniturile realizate.

La polul opus, cel mai mic cuantum, însă tot din șase cifre, ar fi averea pe care nu a putut-o justifica un funcționar public cu statut special din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române – Brigada de Combatere a Criminalității Organizate Alba Iulia. Este vorba despre Ciprian Decean, diferența nejustificată între averea dobândită și veniturile realizate fiind în cuantum de 111.593 lei. În cazul acestuia, a fost Comisia de cercetare a averilor din cadrul Curții de Apel Alba Iulia.

Și un funcționar public din cadrul Poliției Locale Sector 2 – Ion Dorinel Lefter – va fi cercetat amănunțit de Comisia de cercetare a averilor din cadrul Curții de Apel București, după ce ANI a constatat existența unei diferențe nejustificate în cuantum de 445.632,3 lei între averea dobândită și veniturile realizate în perioada exercitării funcției publice.

În plus, printre cei care asupra cărora planează suspiciuni se numără și fostul inspector șef al Inspectoratului de Poliție Județean Constanța, Constantin Dancu: „Agenția Națională de Integritate a constatat existența unei diferențe nejustificate în cuantum de 344.132 lei între averea dobândită și veniturile realizate în perioada exercitării funcției publice. Agenția Națională de Integritate a sesizat Comisia de cercetare a averilor din cadrul Curții de Apel Constanța, în vederea începerii acțiunii de control cu privire la modificările patrimoniale intervenite și veniturile realizate de către DANCU CONSTANTIN, în perioada exercitării funcției publice”.

Articolul precedentUn mare oraș din Germania interzice folosirea apei calde pentru activități publice
Articolul următorUn elev din Botoșani, care a suferit un accident grav, va primi despăgubiri în sumă de 45.000 de lei din partea școlii