Hanovra
Hanovra-pag de FB

Măsuri drastice luate în Germania pentru reducerea consumului de gaze naturale. Astfel, Hanovra este primul mare oraș care a oprit sistemul de termoficare,  sistând astfel furnizarea apei calde în toate clădirile publice, potrivit digi24.ro.

Apa caldă va deveni un lux în Hanovra

Autoritățile din orașul Hanovra, situat în nordul Germaniei, au decis ca apa caldă să nu mai fie disponibilă pentru spălarea mâinilor în clădirile publice, acest lucru fiind valabil și în cazul  dușurilor de la piscine și săli de sport.  De asemenea, fântânile publice vor fi oprite pentru a economisi energie, în timp ce clădirile importante, cum ar fi Primăria și muzeele, nu vor mai fi iluminate în timpul nopții. O măsură asemănătoare se aplică și în Berlin, unde începând de miercuri noaptea, a fost oprit iluminatul mai multor monumente şi clădiri istorice pentru reducerea consumului de energie electrică. Clădirile publice din Hanovra nu vor fi încălzite din luna aprilie până la sfârșitul lunii septembrie a fiecărui an, temperaturile din încăperi fiind limitate la maximum 20 grade Celsius. De asemenea, în oraș va fi interzisă folosirea aparatelor de aer condiționat portabile, caloriferelor și radiatoarelor.

Potrivit primarului din Hanovra, Belit Onay, obiectivul este reducerea consumului de energie al orașului cu 15 la sută, ținând cont de „penuria iminentă de gaz”

Alte orașe, cum ar fi Augsburg în Bavaria, au luat deja propriile măsuri, cum ar fi oprirea fântânilor publice. Germanii au fost avertizați că trebuie să se pregătească în fața unor măsuri drastice de reducere a consumului de gaz, dar și de facturi mai mari la energie, la nivelul întregii Uniuni Europene fiind decisă reducerea cu 15 % a consumului de gaz. Potrivit unor estimări, familiile germane ar putea plăti cu 500 de euro mai mult pe an pentru factura la gaz.

Haos pe aeroporturile din Germania din cauza grevei personalului de la Lufthansa


Articolul precedentAmendă de aproape 2 milioane de euro pentru Mega Image pentru că practică alte prețuri decât cele anunțate oficial
Articolul următorAveri nejustificate la IGPR, inspectorate de poliție și poliția locală