Lufthansa
Lufthansa. Sursa foto : pixabay.com

Traficul aerian în Germania va fi paralizat în cursul zilei de miercuri din cauza grevei personalului de sol, a anunțat compania , potrivit romaniatv. Astfel, vor fi anulate un număr de 678 de zboruri către și de la aeroportul Frankfurt și un număr de 345 de curse aeriene către și dinspre aeroportul Munchen, fiind estimat că vor fi afectați 130.000 de pasageri. Conducerea Lufthansa a anunțat că problemele ar putea să dureze până la sfârșitul acestei săptămâni, fiind foarte puține curse unde pot fi oferite locuri pasagerilor care sunt afectați de grevă.

Grevă pentru salarii mai mari 

„Escaladarea unor negocieri care anterior erau constructive provoacă pagube enorme” a declarat directorul de personal de la Lufthansa, Michael Niggemann. Sindicatul Verdi a lansat luni un apel la grevă începând de miercuri, ora 03:45 (04:45 ora României ) şi până joi dimineaţa la ora 06:00 (07:00 ora ). Sindicatele cer creșterea salarilor cu 9,5% sau măcar cu 350 de euro pe lună pentru cei 20.000 de salariații de la sol, afectați de inflație, dar și de programul de lucru suplimentar impus ca urmare a deficitului de personal din aeroporturi. Conducerea Lufthansa a oferit o majorare în etape: cu 150 de euro pe lună până la sfârșitul anului și cu încă 100 la începutul anului viitor, plus o creștere de 2% de la jumătatea anului 2023, în funcție de încasările companiei.

Greva de la Lufthansa are loc în timpul perioadei de concedii și înainte cu câteva zile de la începerea vacanţelor şcolare în două landuri din sudul Germaniei

După ridicarea la începutul anului a restricţiilor sanitare, companiile aeriene şi aeroporturile se confruntă cu probleme  pentru a face față creşterii cererii pentru călătorii, după ce timp de doi ani  traficul aerian a fost unul redus, mulți salariaţi renunțând la locurile de muncă. Potrivit unui studiu publicat de institutul german de studii economice din Koln, ar fi nevoie de minim 7.000 de angajaţi în sectorul aerian din Germania.

Nemulțumiri din cauza creșterii prețurilor: Trafic aerian paralizat în Europa, din cauza grevei angajaților Ryanair

Articolul precedentClotilde Armand, primarul Sectorului 1 București, duce în eroare opinia publică. Vorbește despre recuperarea prejudiciului produs de Romprest, deși fostul edil, Daniel Tudorache, s-a adresat deja Justiției
Articolul următorLa PNL s-a găsit iarăși creștere economică. Ionuț Stroe: „România sau Guvernul României este la un nivel optim”