Novak își face „mea culpa” și îi cere scuze Anei Maria Popescu: „S-a înțeles foarte greșit”

Ministrul a declarat că îi pare „foarte, foarte, foarte rău”

Foto: preluare Republica

Ministrul Tineretului și Sportului, Eduard Novak, i-a cerut scuze Anei Maria Popescu, susținând că îi pare „foarte, foarte, foarte rău” pentru ceea ce a declarat anterior. Declarațiile precedente ale ministrului n-au rămas fără ecou, sportiva dându-i acestuia replica, într-o manieră la fel de „tăioasă”, ceea ce a împărțit opinia publică în două tabere. Pe de-o parte, declarația ministrului a fost aspru criticată, pe de altă parte, susținută, de vreme ce Novak este, la rândul lui, sportiv. Mai mult, ministrul se poate lăuda cu medalii de aur la jocurile paralimpice, astfel că, în opinia susținătorilor săi, devine, astfel, acreditat să-și spună părerea.

Cu toate astea, Eduard Novak și-a cerut scuze pentru declarațiile care au înfuriat opinia publică

Citește și: Teodorovici îi cere demisia lui Eduard Novak

„Îmi pare foarte, foarte, foarte rău. S-a înțeles foarte greșit. Dacă nici eu nu înțeleg sacrificul unei sportive care participă la 5 Jocuri Olimpice, chiar nimeni nu înțelege. Și eu voi participa la a 5-a ediție a Jocurilor Paralimpice, știu cum este să muncești. S-a înțeles greșit. A reacționat în felul ei, nicio problemă. Ea este o sportivă. Eu sunt ministru, datoria mea e să reprezint sportul românesc în orice condiții, chiar dacă sunt înjurat, atacat”, a declarat Eduard Novak, citat de Republica.ro.

Citește și: Novak crede că motivul pentru care Ana Maria Popescu n-a luat aurul la JO e vârsta, nicidecum lipsa de finanțare

Mai mult, ministrul Tineretului și Sportului a mai spus că „nu contează, trebuie să văd dincolo de aceste lucruri, ce este mai bine pentru sportivi. Dacă până acum m-aș fi supărat pentru unele atacuri, atunci jumătate din Federații nu ar mai fi primit finanțare. Trebuie și vreau să fiu un ministru bun, alături de sportivi. Sincer, îmi pare rău, pentru mine Ana Maria este campioana de aur, se știe că sunt alături de ea”, a declarat Eduard Novak, la TVR 1, potrivit Gazeta Sporturilor.

Articolul precedentOrban, noi atacuri la adresa lui Florin Cîțu: remanierile și campania de vaccinare, parte din problemă
Articolul următorCîțu promite verificări, după ce mai mulți copii au rămas în tren, pe câmp, timp de aproape 9 ore
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.