Novak crede că motivul pentru care Ana Maria Popescu n-a luat aurul la JO e vârsta, nicidecum lipsa de finanțare

„Problema este că din spate nu vin încă tineri”, a spus ministrul Tineretului și Sportului

Foto: preluare Republica

Ministrul Tineretului și Sportului, Eduard Novak, a declarat că, indiferent de nivelul de finanțare pe care l-ar fi putut avea Ana Maria Popescu (Brânză), aceasta n-ar fi putut să aducă aurul acasă, întrucât n-ar fi destul de tânără ca să mai poată facă. „După părerea mea, şi dacă bugetul federaţiei de scrimă era cu 5 milioane de lei mai mare, Ana-Maria nu putea să câştige ieri, sau nu câştiga medalia de aur”, a spus Eduard Novak.

Eduard Novak: „Problema este că din spate nu vin încă tineri”

Citește și: Gloria și decăderea României la Jocurile Olimpice

Pe ultima sută de metri, Eduard Novak pare să fi realizat că a comis, totuși, o gafă, așadar a spus: „Nu vreau să ducem discuţia în altă parte, să ne bucurăm de această medalie şi să ne concentrăm pe Paris 2024, acolo unde nu mi-aş dori să ajungem şi cu scrima sau cu alte sporturi unde am ajuns cu gimnastica”, a declarat Eduard Novak, imediat după aflarea veștii.

Totuși, teoria „vârstei” e combătută de rezultatele Anei Maria Popescu de la Jocurile Olimpice: Atena 2004 – locul 16, Beijing 2008 – locul 2, Londra 2012 – locul 11, Rio 2016 – locul 9 și Tokyo 2021 – locul 2.

În plus, sportiva a trecut, de asemenea, prin următoarele competiții: Turul I: Bye, Turul II: 15-10 cu Tikanah Kiria Rahman Abdul, Turul III: 15-6 cu Sera Song, Turul IV: 15-8 cu Julia Beljajeva, Semifinale: 15-11 cu Katrina Lehis, Finală: 10-11 cu Sun Yiwen – informează Hotnews.ro.

„Sper ca de data asta să fie suficient şi să nu se mai spună Brânză a pierdut aurul. Sper ca medalia asta să cântărească suficient, cât să asigure un buget de bun simţ pentru scrima românească”, a spus, anul acesta, Ana Maria Popescu (Brânză), imediat după competiție.

Articolul precedentAlertă în Râșnov! Epidemie de Norovirus
Articolul următorAlegeri în PNL Diaspora. Fost secretar de stat liberal: „Cu actualul cuplu Badea-Făgărășian ne vom duce în cap”
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.