Teodorovici îi cere demisia lui Eduard Novak

Social democratul nu doar că îi cere demisia ministrului Novak, dar îl și cataloghează ca „sinistrul” sportului, asta deși este singurul campion paralimpic al României

Scandalul iscat în jurul declarației lui Eduard Novak, ministrul Sportului, respectiv a reacției pe care a avut-o vicecampioana olimpică la spadă, Ana Maria Popescu, a devenit o „platformă” numai bună pentru ca unii din politica românească să își arate adevărata față.

 Concret, fostul ministru al Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici a găsit de cuviință să o felicite pe sportivă, dar în același timp să arunce cu noroi în Novak, reușind să facă o gafă de proporții. Ignoranță sau prostie?

„Bravo, Ana Maria Popescu‼ Te-ai comportat ca o adevărată CAMPIOANĂ a României Noi suntem mândri de tine! Un ministru care nu înțelege toată sudoarea și toate sacrificiile făcute de un sportiv ca să ajungă la performanță, nu are ce căuta la conducerea sportului românesc!

Și da, așteptăm cu interes ca «sinistrul» sportului, Carol-Eduard Novak, care nu a făcut nimic pentru sportivii români, să câștige el măcar o medalie la Jocurile Olimpice, dacă e în stare … Nu contează de care! Până atunci, tot binele pe care îl poate face e să-și dea #DEMISIA!”, a scris Eugen Teodorovici pe pagina sa de Facebook.

Cine este Eduard Novak

Cariera sportivă și-a început-o ca patinator de viteză, sport în care a câștigat mai multe competiții internaționale.  În 1996, sportivul a suferit un accident rutier în urma căruia s-a reorientat spre ciclism. A participat pentru România la patru Jocuri Paralimpice la Atena, Beijing, Londra și Rio de Janeiro. La Beijing a câștigat o medalie de argint, iar în 2012 s-a întors de la Londra cu două medalii, una de aur și una de argint, devenind astfel primul campion paralimpic din România.

Eduard Novak a participat și la Rio de Janeiro în trei curse, ocupând locurile cinci, șase și nouă. Din 2013 este președintele Federației Române de Ciclism, sport pe care a reușit să îl revitalizeze și să îl readucă în prim planul sportivilor români, iar în acest an, după preluarea mandatului de ministru și-a dat demisia din funcția de la FRC.

În 2017 a întemeiat o academie de ciclism, Novak Cycling Academy, singura de acest gen din Europa de Est.  

De altfel, Eduard Novak este participa la Jocurile Paralimpice 2020 se vor desfăşura între 24 august şi 5 septembrie 2021 la Tokyo, fiind singurul ministru al Sportului ce se află încă în activitatea de sportiv de performanță.

Novak crede că motivul pentru care Ana Maria Popescu n-a luat aurul la JO e vârsta, nicidecum lipsa de finanțare

Articolul precedentPrimăria Sectorului 5 introduce 10 puncte de prim ajutor, pe perioada caniculei
Articolul următorPasarelele pietonale de pe DN 1-Valea Prahovei vor fi modernizate