Lifuri de acces și copertine sunt doar câteva din dotarile cu ajutorul cărora vor fi modernizate cele opt pasarele pietonale de pe DN1, dintre Comarnic și Azuga. 

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a lansat licitația pentru elaborarea documentației: expertiză tehnică și DALI – documentaţie de avizare a lucrărilor de intervenţie.

Proiectul vizează opt pasarele existente la Comarnic, Sinaia, Bușteni și Azuga.

Conform anunțului de licitație publicat luni de CNAIR, valoarea contractului care vizează elaborarea documentației pentru cele opt pasarele pietonale este estimată la 320.000 de lei.

Cele opt pasarele pietonale au fost construite în  perioada 2002 – 2013, ca o soluție temporară pentru fluidizarea traficului pe DN 1. Pasarelele pietonale nu au ajutat prea mult la fluidizarea traficului, dovadă fiind ambuteiajele create la fiecare sfârșit de săptămână în stațiunile  de pe Valea Prahovei.

Conform informațiilor din caietul de sarcini, pasarelele vor fi dotate cu lifturi de acces, cu geamuri anti vandalism, cu o capacitate care să permită transportul a minimum șase persoane, dar și al bicicletelor sau trotinetelor. De asemenea, pasarelele ar putea avea, pe viitor, copertine de protecţie pentru a-i feri pe pietoni de ploaie şi zăpadă. Copertinele vor fi astfel concepute încât să nu permită formarea țurțurilor deasupra șoselei. 

Toate pasarele vor fi dotate cu camere de supraveghere video conectate la dispeceratele autorităților locale.

Articolul precedentTeodorovici îi cere demisia lui Eduard Novak
Articolul următorDosarul „ Ayahuasca”. Inculpații cer să nu fie judecați pe baza referatelor Wikipedia
Am debutat în presă în 1992, iar povestea continuă...