Foto: Primăria Sectorului 5

Întrucât vremea se anunță a fi caniculară și în următoarea perioadă în Municipiului București, Primăria Sectorului 5 a introdus, la dispoziția primarului Cristian Popescu Piedone, 10 puncte de prim ajutor care să deservească cetățenii pe tot parcursul perioadei caniculare, informează oficialii din primărie, într-un comunicat venit pe adresa redacției noastre.

De altfel, edilul sectorului și-a manifestat îngrijorarea cu privire la pericolele care pot surveni din pricina temperaturilor ridicate, în repetate rânduri. Încă din prima zi caniculară a verii, Cristian Popescu Piedone a împărțit apă muncitorilor, însă și cetățenilor de pe stradă sau din mijloacele de transport în comun. În plus, mai multe autoutilitare au stropit străzile sectorului cu apă, pentru a răcori atmosfera.

Primăria Sectorului 5 vine în ajutorul cetățenilor răpuși de caniculă

Cele 10 puncte de prim ajutor vor fi dotate cu: apă, aer condiționat, tensiometre, termometre, dezinfectant, măști, mănuși și truse medicale.

Primăria Sectorului 5 introduce 10 puncte de prim ajutor, pe perioada caniculei
Foto: Primăria Sectorului 5

Punctele de prim ajutor sunt amplasate în:

  • Șoseaua Giurgiului- Toporași;
  • Șoseaua 13 Septembrie- Petre Ispirescu;
  • Izvor – Splaiul Independenței;
  • Alexandriei- Teiuș;
  • Calea Ferentari nr. 140;
  • Calea Rahovei- Progresului;
  • Pieptănari- Constantin Mănescu;
  • Cora Alexandriei – Salubrizare;
  • Parc Livezilor;
  • Lira.

Cetățenii vor putea beneficia de asistență medicală, în cadrul acestor puncte de prim ajutor, unde se vor putea, de asemenea, și răcori, zilnic, între orele 8:00 – 18:00, adică orele considerate „de foc” și extrem de periculoase pentru organismul uman.

Valul sufocant de căldură ne dă mari bătăi de cap așa că, am solicitat ca în toate cele 10 module existente să se echipeze cu toate cele necesare, pentru cetățenii noștri. Aici pot veni să se răcorească și pot solicita măsurarea tensiunii. Am și o rugăminte pentru aceștia… Dacă au probleme cardiace, să nu iasă din case pe cât posibil. Arșita e periculoasă!Să avem grijă unii de ceilalți.

a precizat primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone.

Citește și: Cristian Popescu Piedone a împărțit apă trecătorilor și celor aflați în mijloacele de transport în comun

Articolul precedentFirea cere convocarea unei sesiuni extraordinare a Parlamentului pe tema prețului crescut la energia electrică
Articolul următorTeodorovici îi cere demisia lui Eduard Novak