Orban, noi atacuri la adresa lui Florin Cîțu: remanierile și campania de vaccinare, parte din problemă

„Nu vreau să fiu răutăcios, dar trebuie să ne comparăm cu celelalte ţări europene şi vom vedea unde suntem”, a spus Orban, astăzi

Foto: Facebook Ludovic Orban

În cursul zilei de astăzi, președintele PNL, Ludovic Orban, a vorbit despre campania de vaccinare și, mai ales, despre evoluția acesteia, pe teritoriul țării noastre, comparativ cu alte state europene. Conform statisticilor, țara noastră se află la sfârșitul clasamentului, în ceea ce privește populația vaccinată anti-Covid. Președintele Camerei Deputaților a criticat și ieri evoluția campaniei de vaccinare.

Ludovic Orban: „Noi trebuie să ajungem la nivelul mediu european”

Jurnaliștii l-au întrebat pe Ludovic Orban, astăzi, dacă se consideră vinovat pentru eșecul campaniei de vaccinare. La această întrebare, Orban a răspuns: „Cum să fiu responsabil? Ce atribuţii am ca preşedinte al Camerei Deputaţilor? Ca preşedinte al PNL am urmărit sistematic, am dat îndemnuri, am propus soluţii”.

Ludovic Orban a mai spus că țara noastră ar trebui să ajungă la un nivel european, atunci când vorbim despre rata de vaccinare. „Nu vreau să fiu răutăcios, dar trebuie să ne comparăm cu celelalte ţări europene şi vom vedea unde suntem. Noi trebuie să ajungem la nivelul mediu european. Asta este obectivul şi noi trebuie să convingem cât mai mulţi oameni să se vaccineze”, a mai spus Ludovic Orban.

Declarațiile președintelui PNL sunt îndreptate, așa cum era de așteptat, către premierul Florin Cîțu, cel cu care Orban se luptă, în acest moment, pentru șefia PNL. Mai mult, acesta a adus în discuție inclusiv problema remanierilor din Guvern (nr: remanierea ministrului de Finanțe, Alexandru Nazare). „Nu sunt de acord cu nicio altă remaniere, vă spun din capul locului. Noi, de altfel, am modificat, am suplimentat acordul de coaliţie, în care am stabilit că trebuie să existe un obiectiv, nimeni nu contestă prevederile constituţionale şi atributul constituţional al premierului. Pe de altă parte, suntem într-o coaliţie şi este necesară o discuţie şi o evaluare obiectivă a activităţii miniştrilor”, a mai spus acesta, astăzi, la ceremonia organizată cu ocazia Zilei Imnului Naţional.

Citește și: Ziua Imnului Național, fără Klaus Iohannis. Președintele a transmis, totuși, un mesaj

Articolul precedentZiua Imnului Național, fără Klaus Iohannis. Președintele a transmis, totuși, un mesaj
Articolul următorNovak își face „mea culpa” și îi cere scuze Anei Maria Popescu: „S-a înțeles foarte greșit”
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.