Ludovic Orban (Facebook)

Cu mult sub țintele fixate pentru campania națională de vaccinare, Ludovic Orban consideră că principalul responsabil al eșecului este premierul Florin Cîțu.

„Cine a stabilit ţinte, trebuia să le urmărească. În ce mă priveşte, ştiţi că eu întotdeauna m-am ferit să stabilesc ţinte, atâta timp cât nu au existat evaluări foarte serioase. Pe de altă parte, activitatea de vaccinare continuă. Ea nu s-a oprit în niciun moment şi tocmai asta am discutat astăzi – să găsim soluţii de a creşte numărul persoanelor vaccinate, inclusiv stimulente de genul bonurilor de masă sau alte instrumente care au fost folosite cu succes în alte ţări”, a explicat Ludovic Orban, cu privire la ratarea ţintei de 5 milioane vaccinate până la 1 iunie.

Pe de altă parte, Florin Cîțu a precizat marți seară, la Digi 24, că în acest moment nu este nicio soluție viabilă, dar că speră ca vaccinarea să continue pentru a fi evitat impactul valului 4 al pandemiei.  

„Am văzut colegii mei că au venit cu mai multe propuneri. Eu vreau să spun că voi face exact ceea ce am făcut şi data trecută, când au fost multe propuneri pe masă, dar am ales, zic eu, cele mai bune. (…) Am ales nişte opţiuni care nu au închis nici economia şi au şi stopat valul trei”, a declarat Florin Cîțu.

Totodată acesta a menționat că în ciuda faptului că pentru moment nu sunt soluții de creștere a ratei de vaccinare, economia nu va fi închisă. „Ce pot să vă spun foarte clar – pentru că acum nu avem nicio soluţie şi nu are sens să discutăm ceva ce încă nu este decis, vom spune ce vom decide – ceea ce pot să spun foarte clar este următorul lucru: nu vom mai închide… eu nu voi închide pieţele agroalimentare, asta trebuie să fie foarte clar, nu voi închide mall-urile, asta iarăşi trebuie să fie foarte clar. Nu voi închide economia, asta este iarăşi foarte clar. Economia va fi deschisă în perioada următoare, deci în România nu va fi închisă economia. (…) Asta le garantez românilor”, a mai afirmat Florin Cîţu.

Potrivit CNCAV, de la începutul campaniei până marți, 27 iulie, au fost vaccinate 4.961.855 persoane, dintre care 4.811.004 cu schema completă (424.277 cu serul de la Johnson&Johnson, cu doză de administrare unică). De altfel, acest număr este cu mult sub cel pe care îl dorea premierul Cîțu pentru 1 august, adică 7 milioane de persoane vaccinate.

Valeriu Gheorghiță, despre valul 4. „Avem o creștere clară a infectărilor”

Articolul precedentCristian Popescu Piedone a împărțit apă trecătorilor și celor aflați în mijloacele de transport în comun
Articolul următorMihăilă propune soluții noi pentru restartarea campaniei de vaccinare