Mihăilă propune soluții noi pentru restartarea campaniei de vaccinare

Se pregătește un sistem de recompensă pentru cei care se vaccinează, impunerea mai multor restricții pentru cei nevaccinaţi, testarea obligatorie a personalului medico-sanitar nevaccinat şi acces limitat în weekend în zonele neesenţiale

Ioana Mihăilă (foto Facebook)

Ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, a spus, în urma ședinței de coaliție, că ar fi propus noi soluții pentru accelerarea campaniei de vaccinare, printre care și un sistem de recompense pentru cei care aleg să se vaccineze de acum înainte, dar și multe altele, în plus. „Am participat la şedinţa coaliţiei cu scopul de a propune partenerilor de coaliţie o serie de măsuri legate de accelerarea campaniei de vaccinare. Este vorba atât de măsuri de recompensă pentru cei care s-au vaccinat sau se vor vaccina de acum înainte, precum şi de măsuri restrictive pentru persoanele vaccinate. Trebuie să menţionez că a fost o discuţie de principiu, urmând ca, ulterior, pentru aplicabilitatea acestor măsuri să cerem acordul partenerilor din Guvern, al premierului şi al membrilor Comitetului Naţional pentru Coordonarea activităţilor de vaccinare”, a spus Ioana Mihăilă.

Este vorba de anumite măsuri de recompensă pentru cei care se vaccinează de acum înainte de tipul bonurilor valorice, rămâne să vedem cum le operaţionalizăm, dar şi anumite loterii, cu premii pentru toţi cei care s-au vaccinat de la începutul campaniei şi până acum”, a spus Ioana Mihăilă, la finele ședinței. Mai mult, ministru a vorbit inclusiv despre restricții.

Ioana Mihăilă

Ioana Mihăilă: „Vorbim de două ipoteze de lucru legate de restricţi”

Ministrul a mai spus că ar existat, pe de o parte, o propunere legislativă referitoare la personalul medico-sanitar, „propunere care a mai fost discutată anterior, şi anume obligativitatea testării pentru personalul medico-sanitar nevaccinat şi va merge ca propunere de lege în funcţie de decizia şi ce recomandări ne vin de la Institutul Naţional de Sănătate Publică şi, de asemenea, în funcţie de nivelul de incidenţă. Costurile nu sunt suportate de sistemul public. A doua măsură restrictivă este legată de accesul persoanelor nevaccinate în weekend în spaţiile publice neesenţiale”, a mai spus Ioana Mihăilă. De menționat că testarea va fi suportată de cadrele medicale.

Citește și: Orban critică eșecul campaniei de vaccinare

Articolul precedentOrban critică eșecul campaniei de vaccinare
Articolul următorCîțu, noutăți despre PNRR: prin septembrie va fi aprobat
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.