Florin Cîțu (captură video)

Toamna se numără bobocii… și banii care vor curge gârlă peste România, prin Planul Național de Redresare și Reziliență.

Acestea sunt noile previziuni ale premierului Florin Cîțu, care atunci când nu este foarte ocupat cu campania pentru alegerile interne din PNL își mai aduce aminte că România are nevoie de investiții și proiecte concrete.

Dacă analizăm ultimele declarațiii ale premierului, PNRR se realizează în funcție de țintele sale, în condițiile în care de luni de zile au curs bâlbele pe subiect și opacitatea a înconjurat proiectele concrete.

Realitatea este că PNRR nu a făcut niciun pas înainte, ci este în continuare în filtru, însă pe Cîțu nu pare a îl îngrijora întârzierea României. Explicații există.

Avem un guvern nou, o coaliţie care a început discuţia pe PNRR mai târziu decât celelalte ţări. (…) Noi aveam un PNRR; în coaliţie s-a decis să fie puţin schimbat (…). Ceea ce pot să vă spun este că va fi aprobat în toamnă, în septembrie (…). În august la Comisia Europeană nu prea se lucrează şi atunci nu are cum să fie aprobat (…). Ţinta mea este să-l avem în jur de 15 septembrie aprobat, poate mai devreme.

Dacă avem proiecte care deja sunt în PNRR şi ştiu că va fi aprobat PNRR-ul şi ministerele vor să înceapă, vom face un efort pentru unele de la buget, la rectificare, să le dăm voie să înceapă aceste proiecte pentru ca apoi să decontăm din PNRR. Deci proiectele vor începe. (…) Cine are nevoie de resurse pentru a începe proiectele mai devreme va primi banii de la buget şi apoi vom lua banii din decontare”, a spus Cîţu, citat de Agerpres.

Articolul precedentMihăilă propune soluții noi pentru restartarea campaniei de vaccinare
Articolul următorHunor admite că, dacă ar fi singur la guvernare, ar impune obligativitatea vaccinării pentru anumite categorii