Cîțu promite verificări, după ce mai mulți copii au rămas în tren, pe câmp, timp de aproape 9 ore

Premierul a declarat că nu a avut ocazia să vorbească, până acum, cu ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, dar a sugerat că acest lucru ar urma să se întâmple

Foto: Facebook

Florin Cîțu a decis să ia atitudine, în ceea ce privește tot mai desele incidente feroviare din ultima perioadă. Cu toate că, momentan, nu s-a luat nicio decizie în acest sens, premierul a spus că are de gând să ceară explicații referitoare la situația copiilor rămași în tren, în plin câmp, timp de nouă ore. Trenul care transporta zeci de copii care se întorceau de pe la mare s-a blocat în câmp, timp de ore bune, după ce locomotiva s-a stricat. Un microbuz chemat de unul dintre călători, nu de autorități, a sosit pentru a-i transporta pe aceștia, într-un final.

Florin Cîțu: „Trebuie să răspundă cei care se ocupă ce acest lucru”

Premierul a declarat că are de gând să ceară o situație, astfel încât să afle de ce nu s-a intervenit, „dar în același timp mi se pare anormal, în astfel de situații, ca șeful de la CFR Călători sau director să spună că soluția este în altă parte. Soluția este a celor care administrează sectorul respectiv”, a subliniat premierul Florin Cîțu.

Citește și: Novak își face „mea culpa” și îi cere scuze Anei Maria Popescu: „S-a înțeles foarte greșit”

Florin Cîțu a mai spus că, până în momentul de față, nu a avut ocazia să „tranșeze” situația cu ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, însă a sugerat că acest lucru urmează să se întâmple.

Mai mult, Cîțu a fost întrebat de presă dacă are de gând să-l demită pe șeful CFR Călători. La această întrebare, premierul nu a spus nici „da”, nici „nu”, însă a adăugat că va face o investigație, pentru a avea toate informațiile pe tapet, înainte ca o astfel de decizie să fie luată.

Reamintim că, în plus, noaptea trecută, două trenuri de marfă s-au ciocnit pe ruta București-Constanța, în imediata apropiere a localității Fetești. Nu au existat victime, însă pagubele materiale ar fi destul de mari.

Citește și: Două trenuri s-au ciocnit pe ruta București-Constanța, la Fetești

Articolul precedentNovak își face „mea culpa” și îi cere scuze Anei Maria Popescu: „S-a înțeles foarte greșit”
Articolul următor„ Greii” din CSM  s-au trezit și vor diferența clară între viol și act sexual cu minor. Extrase exclusive din motivările instanțelor
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.