Guvernul Cîțu a trecut testul moțiunii de cenzură

Guvernul Cîțu a trecut testul moțiunii de cenzură, în urma votului din plenul Parlamentului, unde au fost obținute 201 voturi „pentru” din cele 202 exprimate, sub numărul necesar de care aveau nevoie social democrații ca aceasta să treacă. Din cei 466 de parlamentari au fost prezenți doar 355, din care au votat numai 202.

„Eșec previzibil al Alianței PSD – AUR! Moțiunea de cenzură împotriva acestui Guvern a picat. O moțiune de fațadă, în care nici Marcel Ciolacu nu a crezut, măcar. Românii doar asta trebuie să știe! Guvernul pe care îl conduc va lua în continuare cele mai bune măsuri, va face investiţii, va face reforme! Rămân cel mai mare inamic al PSD”, a scris premierul Florin Cîțu după victoria în fața Opoziției conduse de Marcel Ciolacu.

Dezbateri cu scântei

În cadrul dezbaterii moțiunii de cenzură, prim vicepreședintele PSD, Sorin Ghindeanu a făcut o scurtă caracterizare atât a premierului Cîțu, vicepremierului Barna, dar și a șefului Camerei Deputaților sau a copreședintelui USR PLUS Cioloș, elementul comun fiind că aceștia sunt numiți „cavaleri ai Apocalipsei Naționale”.

„Am ajuns astăzi într-o situaţie limită legată de viitorul ţării din cauza unui Guvern care nu trage pentru România, ci pentru propriile buzunare de partid. La Palatul Victoria nu există o echipă de guvernare, ci nişte găşti dirijate doar de interesele lor politico-financiare, iar pentru şefia acestor găşti numite PNL şi USR se luptă cei patru cavaleri ai Apocalipsei Naţionale – Orban, Cîţu, Barna şi Cioloş. Cîţu – un agresiv ministru al Finanţelor, devenind însă pentru România un periculos megaloman rupt total de realitate.Orban, un mare maestru al învârtelilelor subterane şi al compromisurilor sulfuroase pentru bugetul ţării, dispus să renunţe la orice minister pentru a obţine o funcţie. Barna, penalul de tip nou, obligat să îşi înghită propriile lozinci cu penalilor după ancheta DNA despre milioanele de euro din bani europeni fraudate cu tupeu. Cioloş – o creatură ciudată, un agro conţopist, altoit de arivismul nemăsurat al celui care este gata să pupe orice inel străin doar, doar poate să ajungă mare şi tare în România”, a spus Sorin Ghindeanu.

„Domnul Cîțu este un fricos care a ajuns dintr-o întâmplare nefericită prim-ministru al României. L-a luat domnul Orban de pe stradă, l-a făcut ministru, l-a făcut prim-ministru și acum vine în fața Parlamentului să vorbească despre alegerile interne din PNL când ar trebui să ia raport în fața românilor. Ar trebui să vă fie rușine. Vă e frică de noi și vă e frică de români, domnule Cîțu și aveți de ce să vă fie frică. Nu îndrăzniți să mergeți niciunde fără bodyguard după dumneavoastră și pentru că la finalul moțiunii de astăzi nici 5 minute să explicați nimic pentru că sunteți un fricos care nu are de ce să fie prim-ministru”, a declarat co-președintele PAUR, George Simion.

Cîțu: „Aţi dezvoltat o obsesie personală la adresa mea”

„Această coaliţie e solidă”

Senatorul USR PLUS, Radul Mihai Mihail a atras atenția social democraților că exercițiul pe care l-au facut astăzi este doar unul de ipocrizie, cu precizarea că în următorii trei ani vor rămâne tot în opoziție.

„Regret că Simonis, Romaşcanu, Ciolacu v-au făcut să vă pierdeţi timpul cu acest exerciţiu de ipocrizie. Pompos l-aţi îmbrăcat sub forma unei moţiuni de cenzură. Am un mesaj scurt pentru dumneavoastră, uitaţi, pentru următorii trei ani şi jumătate veţi sta în opoziţie, obişnuiţi-vă cu gândul ăsta, uitaţi de anticipate, de guvern de uniune naţională. Această coaliţie e solidă”, a declarat senatorul USR PLUS Radu Mihai Mihail dezbaterea moţiunii de cenzură.

De asemenea, Guvernul Cîțu este susținut și de Cosette Chichirău, care a menționat că „județele PSD-iste sunt cele mai sărace și mai înapoiate din țară. 3 milioane de români în sărăcie cruntă, 200.000 de copiii se culcă înfometați, peste 1.000 de școli cu WC în curte, doar 2% din copiii de la țară pot ajunge la facultate. O dramă reală. Aceasta este fantastica performanță a PSD. Și voi vă țineți de ironii, de glumițe”, a spus deputatul Cosette Chichirău.

Ciolacu consideră că Guvernul Cîțu a îngenunchiat statul de drept

Articolul precedentDiana Șoșoacă, cu sacul negru prin Parlament
Articolul următorFinanțare nerambursabilă pentru ONG-uri de la Consiliul Județean Prahova