Cîțu: „Aţi dezvoltat o obsesie personală la adresa mea”

De numele premierului se mai leagă două moțiuni simple din vremea când era doar ministru de Finanțe

Premierul Florin Cîţu le-a răspuns celor de la PSD, în plenul Camerelor reunite, la dezbaterea moţiunii de cenzură, spunând că PSD a dezvoltat o obsesie personală, dar și că social-democraţilor le e frică în timp ce guvernarea e puternică şi unită.

„Sunteţi pregătiţi, nu? Două moţiuni simple depuse de PSD împotriva mea ca ministru. Românii au înţeles. Social-democraţii văd în mine cel mai mare inamic al lor, cea mai mare ameninţare. De  ce? Pentru că sunt singurul care s-a opus sistematic la orice colaborare cu PSD. Ştiţi deja ce fel de politician sunt şi ştiţi că nu aş susţine nici măcar în glumă să dau jos propriul guvern pentru a face apoi guvernare cu PSD. Sunt liberal convins. După 25 septembrie, va fi şi mai rău pentru dumneavoastră. Am tranşat alegerile din PNL, de cine vă e cel mai frică, nu scăpaţi. Aţi dezvoltat o obsesie personală la adresa mea. Ştiu că nu pricepeţi, dumneavoastră mai mult cu stratagemele decât cu munca. Guvernarea merge foarte bine, coaliţia e unită şi pregătită să guverneze cel puţin 8 ani de zile de acum încolo. Vă spun ca să aveţi timp să pregătiţi toate moţiunile până în 2028. Românii sigur nu mai cred nimic din ceea ce spuneţi, mai ales după ce au citit textul jalnic, penibil al moţiunii”, a afirmat Cîţu de la tribuna Parlamentului.

El i-a acuzat pe social-democraţi  că au panicat românii şi atât, reamintind de faptul că potrivit Eurostat, România este pe drumul cel bun.

„Cereţi-vă scuze românilor! I-aţi manipulat. Uite că economia României merge foarte bine. Rata inflaţiei e mai mică decât în orice altă perioadă când România era guvernată de pesedişti. Aşa se face o guvernare de succes, de centru dreapta. Pe 21 iunie 2021 Eurostat a arătat că puterea de cumpărare e mai mare decât în Grecia. Domnule Ciolacu, cred că e momentul să vă cereţi scuze faţă de românii care au credite. I-aţi manipulat. Îi încurajez pe toţi românii care au plătit rate mai mari la bancă să meargă la sediul PSD şi să ceară diferenţa. Sigur au bani de unde să dea”, a declarat premierul.

În vociferările din sală, președintele de ședință, Ludovic Orban a cerut să se comporte civilizat, nu ca pe stadion.

Ciolacu compară moțiunea cu meciul Franța-Elveția: „Ca și Elveției, nimeni nu ne dă șanse azi”

Advertisement
Articolul precedentSintagma ”Doamnelor și domnilor” – considerată lezantă și discriminatorie
Articolul următorCiolacu consideră că Guvernul Cîțu a îngenunchiat statul de drept