Președintele PSD, Marcel Ciolacu a dat replici premierului Cîțu, la dezbaterea moțiunii de cenzură depusă de social democrați, cu privire la campania de vaccinare, dar și PNRR, precizând că „în cancelariile europene se vorbește despre România ca ultimul stat”.

„Domnule Orban, ați pierdut alegerile! Domnule Barna, vă anunț că domnul Cioloș e în căutarea bărbatului care naște! Domnule Cîțu, mai aveți tupeul să stați cocoțat acolo și să le spuneți românilor cât de bine o duc? Cât de bine le e copiilor cu alocațiile tăiate, pensionarilor cât de bine le e cu 2 lei pe zi, agricultorilor care aruncă recolta pe câmp sau antreprenorilor care nu au văzut niciun leu de la guvern? Știți cât va plăti fiecare nou născut pentru împrumuturile făcute de voi? 2500 de euro e datoria cu care pornesc în viață”, a spus Ciolacu, în ropotele de aplauze ale parlamentarilor.

Totodată, liderul social deocraților i-a transmis lui Orban că este „căutat” de DNA. „Un an de zile ați patronat cel mai mare furt din istoria pandemiei, iar dl Cîțu se dovedește un demn urmaș. În urmă cu un an jumate nu era zi ca actuala coaliție să nu se bată cu pumnii în piept. Ați ajuns să îngenunchiați statul de drept, voi, apostolii dreptății. Ați revocat ilegal Avocatul Poporului! Azi, în cancelariile europene se vorbește despre România ca ultimul stat. Ați încălcat dreptul la educație al copiilor, ați încălcat dreptul bolnavilor la tratamente. Ați acuzat românii că nu vor să se vaccineze, dar ați oprit vaccinul la marginea marilor orașe. Veți desființa Parlamentul și veți instaura dictatura? E prea mult! Acest guvern a mers prea departe, e suficient răul făcut, acest guvern trebuie să plece astăzi”, a mai declarat Marcel Ciolacu.

Cîțu: „Aţi dezvoltat o obsesie personală la adresa mea”

Articolul precedentCîțu: „Aţi dezvoltat o obsesie personală la adresa mea”
Articolul următorANFP-ul lasă Ploieștiul fără arhitect-șef!