Veronica Rădună, actualul arhitect-șef al municipiului Ploiești a fost declarată incompatibilă cu funcția ocupată. Tribunalul Prahova a admis solicitarea formulată de Agenția Națională a Funcționarilor Publici, împotriva Primăriei Ploiești și a Primăriei Mizil. 

Judecătorii au constatat că Veronica Rădună a fost transferată de la  Mizil la Ploiești, în funcția de arhitect-șef, fără a fi respectate prevederile legale. În anul 2020, fosta conducere a Primăriei Ploiești a semnat transferul Veronică Rădună de la Mizil la Ploiești. Adrian Dobre, fostul primar al Ploieștiului a trimis o adresă către Primăria Mizil prin care solicita transferul Veronicăi Rădună în interes de serviciu în funcția de arhitect-șef. 

Primarul de la Mizil a fost de acord cu transferul arhitectei.  Veronica Rădună a fost detașată timp de șase luni, iar apoi a fost numită definitiv pe postul de arhitect-șef al municipiului Ploiești.

Agenția Națională a Funcționarilor Publici a demarat acțiune în instanță, reclamând că transferul de la orașul Mizil la municipiul Ploiești a fost efectuat nerespectându-se prevederile legale. 

Hotărârea Tribunalului Prahova nu este definitivă.

Articolul precedentCiolacu consideră că Guvernul Cîțu a îngenunchiat statul de drept
Articolul următorDiana Șoșoacă, cu sacul negru prin Parlament
Am debutat în presă în 1992, iar povestea continuă...