Sursa foto: Facebook/Vama Nădlac/Nelutu Toader
Sursa foto: Facebook/Vama Nădlac/Nelutu Toader

Peste 100 de migranți au încercat să treacă ilegal granița pe la Vama Nădlac, fiind ascunși în două camioane și în portbagajul unei mașini. Autocamioanele, care erau conduse de un român și un cetățean bulgar, transportau folie și frigidere, care aveau ca destinație societăți din Germania și Italia.

Migranții, care proveneau din state precum Turcia, Sri Lanka, Bangladesh, India, Pakistan și Nepal, voiau să ajungă, în mod fraudulos, în țări din vestul Europei.

„În ultimele 24 de ore, la punctele de trecere a frontierei Nădlac și Nădlac II – județul Arad, poliţiştii de frontieră au efectuat controlul asupra a două ansambluri rutiere înmatriculate în România, respectiv Bulgaria, conduse de un cetățean român și un bulgar și unui autoturism condus de un cetățean român. Șoferii automarfarelor transportau, conform documentelor de însoțire a mărfii, folie și frigidere pentru societăți comerciale din Germania și Italia, iar șoferul autoturismului se deplasa neînsoțit pe ruta România-Germania”, a comunicat Poliția de Frontieră.

În urma controlului amănunţit al mijloacelor de transport, au fost gasiţi o sută patru cetăţeni străini. Aceștia erau ascunşi în semiremorci și în portbagajul autoturismului.

Migranții au fost preluați și transportați la sediul sectorului pentru cercetări. În urma verificărilor preliminare, s-a constatat că sunt cetățeni din diverse state, Turcia, Sri Lanka, Bangladesh, India, Pakistan și Nepal, ei dorind șă ajungă în mod fraudulos într-un stat din Spațiul Schengen.”Poliţiştii de frontieră  fac cercetări pentru stabilirea activității infracționale, urmând ca la finalizarea anchetei să fie dispuse măsurile legale care se impun”, arată un comunicat al Poliției de Frontieră.

Alertă: zeci de mine au fost amplasate în Marea Neagră


Articolul precedentSorin Grindeanu: „Câștigătorul actualei guvernări este poporul român, România”
Articolul următorZeci de camioane așteaptă zile întregi să treacă în Ucraina, la Vama Isaccea