Precipitații Marea Neagră

 Rusia a creat o criză alimentară în lume prin blocarea porturilor, acuză purtătorul de cuvânt al administrației militare regionale din Odesa. Ucraina susține că armata din Rusia a amplasat între 400 și 500 de mine în Marea Neagră, care sunt smulse din ancore, în timpul furtunilor și plutesc în derivă. Acest lucru face imposibil exportul bunurilor din porturile ucrainene.

Potrivit purtătorului de cuvânt al administrației militare regionale din Odesa, Rusia a creat o criză alimentară la nivel mondial prin blocarea porturilor. Porturile ucrainene de la Marea Neagră au fost blocate încă de la începutul războiului, fiind suspendate exporturile de cereale. Potrivit oficialilor ucraineni, 20 de milioane de tone de cereale sunt acum blocate în țară, oficialii ONU avertizând că acest lucru ar putea duce la foamete pe termen lung în unele țări.

Minele din Marea Neagră au fost amplasate atât de militarii ruși, cât și de cei ucraineni

România ar putea primi ajutor pentru operațiunile de distrugere a celor 400 de mine care plutesc în derivă în Marea Neagră, anunțul fiind făcut de premierul italian, Mario Draghi. Multe dintre ele sunt ancorate, dar acest lucru nu oferă siguranța că la un moment dat nu s-ar putea desprinde și să ajungă să plutească în derivă. Acest lucru  s-a întâmplat la începutul lunii aprilie, echipe de scafandri români și turci dezamorsand mine care au ajuns în apele lor teritoriale.

Articolul precedentAdministrația locală din Călărași a pus pământ peste păcură, de frica Ministerului Mediului. Pericolul NU a dispărut
Articolul următor Ministru Rafila, despre sancțiunile aplicate în lipsa controalelor de prevenție: Românii trebuie mai întâi informaţi