Germania introduce abonamentul lunar de 9 euro pentru transportul public

Abonamentul este valabil și pentru turiști.

Guvernul federal german a aprobat un plan pentru a încuraja utilizarea transportului public și a atenua efectele inflației. Guvernul german a anunțat introducerea în această vară a unui bilet de transport lunar în valoare de 9 euro, pentru a încuraja populația să folosească transportul în comun. Biletul va fi valabil de la 1 iunie, 50.000 fiind deja vândute. Turiștii vor putea și ei să cumpere abonamentul cu preț redus. Copiii sub șase ani călătoresc gratuit, cei mai mari trebuie să aibă bilet întreg.

Biletul poate fi obținut prin aplicația DB Navigator – aplicația oficială a companiei feroviare din Germania. De asemenea, poate fi cumpărat de pe site-urile și aplicațiile diferitelor companii regionale de transport.

Biletul de 9 euro este disponibil pentru călătorii în perioada 1 iunie 2022 – 31 august 2022, potrivit platformei de călătorii Lonely Planet.

Pe baza biletului, se poate călători de câte ori se dorește cu toate mijloacele de transport public din Germania, cum ar fi autobuze, U-Bahn, S-Bahn, tramvaie și trenuri locale și regionale, timp de o lună calendaristică. Prin luarea acestei măsuri, se urmărește încurajarea folosirii transportului public în detrimentul mașinii sau avionului și pentru a lupta împotriva creșterii prețurilor la combustibil. Germania încearcă să-și reducă dependența de hidrocarburile rusești, mulți germani fiind afectați din cauza creșterii prețurilor la combustibil.

Zeci de camioane așteaptă zile întregi să treacă în Ucraina, la Vama Isaccea

Articolul precedentCiolacu depinde de decizia colegilor de partid pentru a deveni premier, în 2023
Articolul următorMarcel Ciolacu: Modificarea Constituției nu reprezintă o urgență