Cseke Attila vrea să aducă la zi regulile în construcție „depășite”

Aflat într-o vizită de lucru în Vrancea, ministrul a declarat că, în momentul de față. țara se confruntă cu o lipsă acută de creşe

Cseke Attila

Cseke Attila, Ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei s-a aflat, în cursul zilei de astăzi la Focşani, unde s-a întâlnit cu preşedintele Consiliul Judeţean Vrancea, Cătălin Toma, prefectul judeţului, însă și cu primarii din județ. În timpul unei conferințe de presă, ministrul a declarat că are intenția să schimbe o parte din normativele în construcții, pe care acesta le consideră „depășite”.

Cseke Attila intenționează să facă schimbări în aproximativ două săptămâni

Potrivit ministrului Cseke Attila, în momentul de față există aproximativ 800 de normative la construcţii în vigoare în țara noastră, din care 44 ar fi fost identificate ca neconforme normelor actuale, fiind necesar ca acestea să fie aduse la zi. „Ne-am confruntat cu ele în momentul în care am lansat, prin programul de guvernarea, ca şi prioritate a actualului Guvern, construcţia de creşe. Este o lipsă acută de creşe în toată ţara, nu e o situaţie aparte în judeţul Vrancea”, a declarat ministrul Cseke Attila, la Focșani.

Vacanța de 1 mai, de la mare, prilej de vaccinare

Amintind de faptul că normativul de construcţie pe creşă în România este în vigoare din 1997, Cseke Attila a declarat că nu crede că l-a „respectat vreodată cineva, pentru că nu putea fi respectat, după părerea mea, nici în 1997. Prevede nişte reglementări care nu pot fi puse în practică. A avea pe copil cel puţin 100 de metri pătraţi spaţiu verde pentru zonă de joacă nu se putea respecta nici în 1997. În 2021 este exclus ca într-un oraş, nu trebuie el să fie cel mai mare din judeţ, să poţi să ai la o creşă cu 100 de copii un hectar de teren verde spaţiu de joacă. Nu există astăzi acest teren fizic. Suntem în plin proces de modificare a acestei normative. Într-o săptămână, două, vom da noul ordin de normativ de construcţii în care, evident, această suprafaţă va fi mult redusă, pentru că ea nu poate fi respectată”, a mai spus ministrul Cseke Attila.

De asemenea, acesta a mai spus că schimbarea acestor normative este, în acest moment, deosebit de importantă pentru că, în acest moment, vorbim despre școli, creșe și grădinițe, astfel că trebuie pus accentul pe „updatarea” unor practici care par acum învechite.

Articolul precedentScenariul roșu pentru revenirea la școală a fost desființat
Articolul următorMesajul dur al lui Mihai Goţiu, adresat tâlharilor pădurilor României
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.