Vacanța de 1 mai, de la mare, prilej de vaccinare

Turiștii se vor putea vaccina cu Pfizer – BioNTech, fără o programare în prealabil, ci doar cu buletinul

Foto: CTNews.ro

Toți cei care vor sosi pe litoralul românesc în mini-vacanța de Paști și 1 Mai, adică în perioada cuprinsă între 30 aprilie și 3 mai, se vor putea vaccina în centrul din Pavilionul Expozițional Constanța, a anunțat Prefectura Constanța, potrivit CTNews.ro. Mai mult, pentru ca turiștii să poată beneficia de vaccinare nu va fi nevoie o programare în prealabil, ci doar de bunăvoință și de cartea de identitate.

Vaccinare pe repede-înainte în Constanța

Conform declarațiilor Prefecturii Constanța, turiștii vor putea face prima doză de vaccin, însă și rapelul, dacă se încadrează în perioada în care acesta trebuie efectuat. În cazul primei doze, toți cei care vor opta să se vaccineze în vacanța de 1 Mai-Paști, la Constanța, vor putea să-și programeze ulterior rapelul în orice localitate doresc, inclusiv în cea de reședință.

„Menționăm că vaccinul folosit pentru imunizare, la prima doză, este cel dezvoltat de Pfizer – BioNTech, iar persoanele care vor efectua rapelul, vor primi o doză din vaccinul cu care au început schema de imunizare”, au precizat reprezentanții Prefecturii Constanța, despre campania „blitz” pe care o organizează.

De altfel, în mod oficial, oricine își poate stabili rapelul în cu totul alt centru decât cel în care a efectuat prima doză, cu o programare cu cel puțin 72 ore înaintea. Se va ține cont, însă de programările ulterioare, în cazul în care centrul de vaccinare este unul „popular”.

Dincolo de fluxurile destinate turiștilor, în momentul de față, în județul Constanța există 56 de fluxuri, valabile în 16 centre de vaccinare, 34 dintre acestea activând la Pavilionul Expozițional Constanța. Acesta are o capacitate maximă de 2.800 de persoane vaccinate pe zi. De la începutul campaniei de vaccinare, în Constanța s-au administrat 231.004 de doze de vaccin, aparținând celor trei seruri agreate.

La Constanța, Lumina Învierii vine pe mare

Articolul precedentParlamentul European a votat „certificatul UE Covid”
Articolul următorDemisia lui Chirica, cerută în timpul ședinței de CL
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.