Consilierii locali USR PLUS din Iași i-au cerut demisia primarului Mihai Chirica, cel care în numai șase luni de mandat a reușit „performanța” de a fi dublu inculpat, în „Dosarul Skoda”, deschis în ianuarie 2021, respectiv „dosarul concesiunilor”, din această săptămână.

Consiliera Ana Raluca Roșu l-a acuzat pe primarul Chirica de faptul că „a făcut de râs” Iașiul. „Solicit demisia lui Mihai Chirica din funcția de primar. Ați făcut de râs Iașul și ieșenii, sunteți dublu inculpat după doar 6 luni. Asta ne pune mult la îndoială modul în care veți administra în continuare. Iașiul nu poate funcționa cu un primar cu două dosare penale, atunci când singura preocupare va fi cum va scăpa de dosare, în timp ce binele ieșenilor rămâne în coada listei de priorități”, a declarat liderul de grup al consilierilor USRPLUS, Ana Raluca Roșu. Mai mult, aceasta a precizat că și ieșenii au dreptul de ali se acorda atenție, ca răspuns la faptul că Mihai Chirica s-a autosuspendat de la conducerea filialei PNL Iași, „pentru a nu prejudicia imaginea partidului”. Replica primarului nu a întârziat să apară. „Singura preocupare pe următorii 3 ani este să rezolv ce am promis ieșenilor și să le aduc la cunoștință, nu lucruri despre dosare, ci despre adevăr.”

Mihai Chirica, trimis în judecată pentru abuz în serviciu

Într-o țară normală, demisia era pusă pe masă „în secunda doi”

Răzvan Timofciuc, consilier USR PLUS i-a atras atenția primarului Chirica de faptul că dubla sa inculpare pune într-o lumină negativă întreaga comunitate ieșeană.  „Nu țineți acest oraș prizonier încă 3 ani. Dacă iubiți acest oraș, așa cum de multe ori spuneți, dați-vă demisia și lăsați un om onest pe acest scaun. Nu puteți conduce orașul între două drumuri la DIICOT și DNA”, a spus, la rândul lui, Răzvan Timofciuc. El a adăugat că, în țările occidentale, un oficial aflat în situația în care se află primarul Iașului nici nu s-ar mai fi pus problema să-i fie cerută demisia, ci acel oficial demisiona „în secunda doi”. „E o chestiune de bun simț”, a mai spus consilierul USRPLUS.

Chirica și Alexe, inculpați și autosuspendați din funcțiile politice

Miercuri, atât Mihai Chirica, primarul Iași, cât și Costel Alexe, șef CJ Iași și-au anunțat autosuspendarea de la vârful filialei PNL, municipală și județeană, ca urmare a inculpării în dosarele ce îi vizează.

Potrivit senatorului USR PLUS, Cosette Chichirău, acest anunț nu este suficient, fiind necesare demisiile acestora din funcțiile publice pe care le dețin și organizarea de alegeri anticipate.

Scandalul Chirica-Chichirău continuă, în ciuda autosuspendării primarului din partid

Articolul precedentVacanța de 1 mai, de la mare, prilej de vaccinare
Articolul următorLegea de suflet a Angelei Merkel, insuficient de exigentă, decide Curtea Constituțională a Germaniei