Scandalul Chirica-Chichirău continuă, în ciuda autospendării primarului din partid

Potrivit deputatei USR PLUS Cosette Chichirău, autosuspendarea celor doi (Mihai Chirica și Costel Alexe) nu ar fi suficientă, astfel că le cere atât colegilor liberali, cât și președintelui PNL, Ludovic Orban să ia atitudine, adăugând că este nevoie de demisia celor doi din funcție, însă și de alegeri anticipate în Iași

Cosette Chichirău / Foto: B1 TV

Cu toate că edilul municipiului Iași, Mihai Chirica, a declarat astăzi că s-a autospendat din partid, astfel că nu va mai putea participa la nicio competiție internă a PNL, Cosette Chichirău își dorește mai mult, atât de la el, cât și de la președintele Consiliului Județean Iași, fostul ministru al Mediului, Costel Alexe.

Declarația lui Mihai Chirica

Înainte de a expune doleanțele deputatei USR PLUS Cosette Chichirău, haideți să vedem ce-a spus astăzi Mihai Chirica, primarul municipiului Iași, anchetat de DIICOT pentru înșelăciune. Conform DIICOT, un teren din patrimoniul Primăriei Municipiului Iași, aflat într-o zonă de top a orașului, ar fi intrat în posesia unui om de afaceri. Cu toate că faptele s-ar fi întâmplat acum mulți ani, primarul nu ar fi alertat autoritățile, ceea ce l-ar face părtaș, conform acuzațiilor.

„Așa cum am declarat și în luna ianuarie a acestui an, nu vreau ca acuzațiile care îmi sunt aduse să prejudicieze imaginea unui partid care m-a primit în rândurile sale și cu care am făcut echipă pentru continuarea schimbării în bine a Iașului. Nu am renunțat la acest principiu și la această decizie. Din aceste motive am decis ca începând de astăzi, 28 aprilie 2021, să mă suspend din funcția de președinte interimar al Filialei Iași a PNL. Rămân un om de echipă, voi colabora în continuare cu colegii mei din PNL, dar până când lucrurile nu vor reintra pe un făgaș normal nu voi participa la nicio competiție internă în partid”, a anunțat în cursul zilei de astăzi, Mihai Chirica.

Mihai Chirica, inculpat în dosarul concesiunilor

Costel Alexe se află, la rândul lui, sub control judiciar.

Cosette Chichirău vrea mai mult: demisia celor doi liberali și alegeri anticipate în Iași

În opinia deputatei, autosuspendarea celor doi nu ar fi suficientă, astfel că le cere atât colegilor liberali, cât și președintelui PNL, Ludovic Orban să ia atitudine, adăugând că este nevoie de demisia celor doi din funcție, însă și de alegeri anticipate în Iași.

„Domnule Orban, dragi colegi liberali, nu este suficientă autosuspendarea domnilor Chirica şi Alexe din funcţiile de partid. Este necesară demisia lor din funcţiile publice. Pentru că am promis cetăţenilor ‘fără penali în funcţii publice’. Pentru că avem datoria să guvernăm municipiul şi judeţul Iaşi cu oameni oneşti şi competenţi, nu să le blocăm cu problemele penale ale unor domni cocoţaţi în funcţii înalte dintr-un calcul politic meschin. Domnule Orban, dragi colegi liberali, nu mai aveţi timp de gândit. Au trecut luni de zile de când cei doi sunt inculpaţi. Scuza subţire a aducerii domnului Chirica în PNL a fost să aveţi guvernare locală şi centrală de aceeaşi culoare, ca să meargă proiectele Iaşiului brici! Vi se pare că merge ceva în Iaşi? Vi se pare că cei doi inculpaţi au trimis vreun proiect mare al Iaşiului către Guvern? Ieşenii nu mai au timp de pierdut aşteptând după doi inculpaţi şi după un partid care îi protejează. Retrageţi sprijinul politic inculpaţilor şi haideţi să lăsăm Iaşiul să respire şi să se dezvolte”, spune deputatul Cosette Chichirău, pe pagina sa de Facebook.

Articolul precedentNicușor Dan îi roagă pe consilierii USR PLUS să vină cu propria variantă de buget
Articolul următorÎPS Teodosie n-a aflat că Dumnezeu îți dă, dar nu-ți bagă și-n traistă
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.