ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului își dorește cât mai mulți credincioși la Slujba de Înviere, de la Constanța, fiind convins de faptul că cei prezenți vor respecta măsurile pe care autoritățile le-au solicitat din cauza pandemiei, relatează Ziua de Constanța. De altfel, pentru români sărbătoarea pascală din acest an aduce un mic dram de normalitate, după ce anul trecut ne aflam în starea de urgență, iar accesul la biserici a fost interzis.

ÎPS Teodosie a anunțat că programul de Sfintele Paşti este acelaşi ca în fiecare an, ante-pandemie, cu aducerea Luminii, pe apă, până în Portul Tomis. „Voi veni cu Lumina şi voi vorbi despre cum a venit Apostolul Andrei cu Lumina. Apoi vom face o mică procesiune spre Catedrală, vom da Lumina la 12 fără un sfert, slujba se va ţine afară. Dumnezeu să ne ajute să împlinim marea sărbătoare!”, a spus ÎPS Teodosie.

Acesta are încredere în credincioşii ce vor veni să participe la slujba de Înviere. „Ştiu ei ce să facă să respecte măsurile de siguranţă, este spaţiul mare, sunt şi forţele de ordine. Iubiţi credincioşi, vă invit la Înviere, la malul mării, veniţi cât doriţi, pentru că este loc pentru toţi!”, a precizat Arhiepiscopul Tomisului.

În noaptea de Înviere, restricțiile de circulație impuse din starea de aleryă vor fi ridicate, astfel că se poate circula fără declarația pe proprie răspundere, dar cu respectarea celorlate măsuri, adică purtarea măștii de protecție și distanță fizică.

„Nu le interzic să se vaccineze, nici nu recomand”

În plină pandemie, dar cu apariția mai multor vaccinuri care ar putea face ca aceasta să se încheie, cât mai repede, dar mai ales cu cât mai puține victime, autoritățile au solicitat sprijin din partea bisericii, dar și a administrațiilor locale pentru susținerea campaniilor de vaccinare. De altfel, o serie de persoane publice, sportivi sau artiști, au pus „umăr de la umăr” pentru acest lucru, dar și cei din rândul clericilor.

Întrebat, în conferința de presă, dacă s-a vaccinat împotriva Covid, ÎPS Teodosie a răspuns că nu, din cauza unor probleme medicale. „Nu m-am vaccinat, nu mă vaccinez, pentru că am alergii. Vaccinul nu este obligatoriu. Noi nu suntem medici, să recomandăm vaccinul, ar fi o depăşire a atribuţiilor. Vaccinul este făcut în pripă. Nu le interzic să se vaccineze, nici nu recomand. Eu am mai ajutat pe cei care s-au infectat, cu medicamente de la domnul George Becali, am trimis şi în Bihor. Mă împărtăşesc zilnic şi vaccin mai mare ca ăsta nu există”, a transmis ÎPS Teodosie.

Răsturnare de situație: ÎPS Teodosie devine pro-vaccin

Articolul precedentAlexe, autosuspendat de la conducerea PNL Iași
Articolul următorPSD Iași cere demisia șefului CJ Iași