Preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi, Costel Alexe, a anunţat miercuri că a fost pus sub control judiciar (pentru 60 de zile, începând din 27 aprilie) şi a decis să se autosuspende de la conducerea PNL Iaşi, dar îşi va continua activitatea de preşedinte al CJ, relatează Agerpres. Totodată, acesta susține, în continuare, că este nevinovat și consideră că va demonstra acest lucru în instanță.

„Ieri, 27 aprilie, am fost invitat la DNA pentru a mi se aduce la cunoştinţă că, în dosarul care mă vizează, am primit calitatea de inculpat, iar procurorii au dispus impunerea controlului judiciar. Sunt nevinovat şi am convingerea că voi demonstra acest lucru în instanţă, dar, în acest moment, consider că este un gest de onoare să mă autosuspend din funcţia de preşedinte al PNL Iaşi. Partidul Naţional Liberal a susţinut permanent lupta împotriva corupţiei prin toate măsurile pe care le-a luat, nu doar de când este la guvernare, ci şi când a fost partid în opoziţie. Şi eu, personal, am susţinut lupta împotriva corupţiei, am promovat integritatea în activitatea mea politică şi aşa voi proceda şi de acum înainte. Am încredere că îmi voi demonstra nevinovăţia în justiţie, iar, până atunci, vreau să mă asigur că această nouă calitate pe care o am în dosar nu va afecta în niciun fel activitatea şi imaginea filialei”, declară Costel Alexe într-un comunicat de presă.

Decizia la doar o zi de la „solicitarea” lui Iohannis

Decizia de autosuspendare a lui Costel Alexe a venit la mai puțin de o zi după ce președintele Klaus Iohannis a declarat, într-o conferință de presă, că este cazul ca PNL Iași să reacționeze public față de situația de la vârful filialei.

„Voi continua activitatea de preşedinte al Consiliului Judeţean şi voi demonstra împreună cu echipa pe care am format-o că putem implementa programul de guvernare pe care l-au votat ieşenii şi că administraţia liberală este un exponent al schimbării în bine. Sunt încrezător că instanţele de judecată îşi vor face corect treaba iar în final se va demonstra că sunt un om de bună credinţă”, se mai arată în comunicatul șefului CJ Iași.

Iohannis, despre ipotezele emise de PSD: „dumnealor sunt supărați pentru că sunt în Opoziție”

Alexe și mita în tablă

Potrivit DNA, „în perioada martie-aprilie 2020, persoana respectivă ar fi pretins, în mod direct, de la managerul unui combinat siderurgic, mai multe produse din tablă în legătură cu îndeplinirea atribuțiilor sale de serviciu referitoare la alocarea cu titlu gratuit către fabrica respectivă a certificatelor de emisii de gaze cu efect de seră și la monitorizarea măsurilor luate de această societate comercială pentru închiderea unui depozit de deșeuri neconforme”, se arată în comunicatul Direcției Naționale Anticorupție.

Reamintim că primarul Iașiului, Mihai Chirica este inculpat într-un dosar cu privire la concesionarea unui teren din centrul orașului.

Mihai Chirica, inculpat în dosarul concesiunilor

Articolul precedentCimitirul din Oradea interzice coroanele din plastic: ”Nu se degradează nici în zeci de ani”
Articolul următorLa Constanța, Lumina Învierii vine pe mare