Răsturnare de situație: ÎPS Teodosie devine pro-vaccin

Înalt Prea Sfințitul a declarat că a revenit la gânduri mai bune, acum, că are informațiile necesare cu privire la campania de vaccinare anti-Covid

Dacă până nu de mult, ÎPS Teodosie se declara unul dintre cei mai aprigi contestatari ai măsurilor anti-Covid, sfidând autoritățile în repetate rânduri și organizând slujbe bisericești ce au adunat zeci de mii de credincioși în plină pandemie, acesta pare acum să-și fi schimbat viziunea. Potrivit unei declarații recente, ÎPS Teodosie și-a regăsit „pozitivismul” cu privire la campania de vaccinare ce se află, în acest moment, în derulare. Mai mult decât atât, declară clericul constănțean, schimbarea atitudinii sale se datorează informării corecte la care ar fi avut acces în ultima perioadă.

„Sunt într-un studiu foarte bun și am gânduri pozitive. Am dobândit niște cunoștințe, pe care nu le aveam, de la cineva care a studiat îndelung. Și nu am fost informați, maine voi fi mai informat și vă voi spune”, a declarat arhiepiscopul Tomisului, ÎPS Teodosie, la Digi24.

Care ar putea fi motivul răsturnării de situație, în cazul lui ÎPS Teodosie

În cursul zilei de ieri, Biserica Ortodoxă Română anunța că are de gând să dea curs invitației autorităților de a da o mână de ajutor cu privire la informarea corectă, în contextul campaniei de vaccinare anti-Covid. Astfel, potrivit purtătorului de cuvânt al BOR, Vasile Bănescu, pliantele ce conțin informații despre campanie, primite de la Guvern, ar urma să fie împărțite în parohii, ca mai apoi, preoții parohi să le împartă oamenilor.

„Patriarhia Română, Biserica Ortodoxă Română, ca și toate celelalte Culte religioase din România, a primit Broșura informativă cu titlul: Vaccinarea împotriva COVID-19 ÎN ROMÂNIA – Gratuită, Voluntară, Sigură, document oficial al COMITETULUI NAȚIONAL DE COORDONAREA ACTIVITĂȚILOR PRIVIND VACCINAREA ÎMPOTRIVA COVID-19 ÎN ROMÂNIA. Acest material informativ a fost transmis în această perioadă tuturor ierarhilor din Patriarhia Română”, este parte din comunicatul de presă transmis de BOR, ieri.

În mod neașteptat, „rebelul” Bisericii Ortodoxe Române, ÎPS Teodosie se aliniază noilor directive BOR, când nimeni nu se mai aștepta la o astfel de minune.

Ziarul de Investigații

Articolul precedentUn nou atac din partea lui Emanuel Ungureanu: ”Boc este o vulpe politică bătrână”
Articolul următorMarius Budăi, ca fost ministru al Muncii, se pricepe la economie
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.