Ministru al Economiei pentru o perioadă în Guvernul PSD, deputatul Marius Budăi vrea să arate că nu poate sta nici acum impasibil la problemele cu care se confruntă țara noastră. Nu critică sau analizează problemele din ministerul pe care se presupune că l-ar stăpâni, ci atrage atenția asupra faptului că actualul premier a dus în râpă economia țării. Într-un cuvânt, „Vasilică Florin Cîțu a ridicat minciuna la rang de virtute!”. Budăi are în sprijinul afirmațiilor sale raportul Comisiei Europene, despre care premierul Cîțu spunea zilele trecute că social democrații nu l-au înțeles pe deplin, întrucât aceștia nu știu a traduce din engleză în română.

Se pare că fantasticului Cîțu nu i s-a spus că minciuna are picioare scurte. Bine, poate i s-a spus, dar nu a reținut.

 • A mințit cu revenirea în „V” a economiei românești.
 • A mințit cu sprijinul acordat mediului de afaceri românesc.
 • A mințit cu promisiunile privind creșterea veniturilor cetățenilor români.
 • A mințit invocând cheltuielile din pandemie ca scuză pentru nerealizarea celor de mai sus.
  Dar, cum spuneam, minciuna are picioare scurte și Comisia Europeană, dar și Fondul Monetar Internațional arată că Guvernul Dreptei Unite nu poate invoca scuza pandemiei pentru eșecul economic.
  Comisia Europeană arată că Guvernul Dreptei Unite a alocat doar 1% din PIB pentru pandemie, iar FMI spune că România este ultima din UE la măsurile luate pentru sprijinirea mediului de afaceri, deși Cîțu a bătut toate recordurile la îndatorarea țării. Banii împrumutați nu s-au dus nici la pandemie, nici în investiții dar nici la alocații, pensii sau salarii.
  Prin urmare, Guvernul nu poate susține creșterile de venituri pentru populație pentru că nu a luat măsuri de susținere a economiei, ceea ce a dus la diminuarea drastică a veniturilor la bugetul de stat.
  Guvernul lui Cîțu este singurul vinovat pentru deprecierea veniturilor populației și pentru căderea economiei. Pandemia nu poate fi invocată drept scuză, atâta timp cât Guvernul a cheltuit doar 1% din PIB în această direcție”, e de părere social democratul.