Sursa foto: Ghid Pitești

Un incendiu s-a produs în Secţia Pneumoftiziologie COVID de la Spitalul Județean Pitești, unde s-a întrerupt furnizarea de energie electrică. Chiar dacă defecțiunea a fost remediată în zece minute, reprezentanții spitalului au decis instalarea unui generator pentru evitarea unor viitoare probleme. Incindentul s-a produs în jurul orei 13:40, unde energia electrică a fost întreruptă. „Cadrele medicale au acţionat imediat”, a transmis, joi, Spitalul Judeţean Piteşti, relatează g4media.ro.

În Secție erau internați pacienți ce erau conectați la concetratoare de oxigen. Reprezentanții spitalului au apelat la autorități pentru a solicita sprijin de urgență. Cel care a sunat la 112 a fost coordonatorul Secției, doctorul Muntean-Petru Emil. „Din fericire, problema s-a remediat rapid, în aproximativ 10 minute. Pe timpul avariei, pacienţii cu necesar mare de oxigen au fost conectaţi la tuburile existente în Secţie”, au precizat reprezentanţii spitalului, mai relatează sursa citată.

Defecțiune remediată în mai puțin de 10 minute

Pentru a preîntâmpina o viitoare întrerupere a curentului electric, reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Argeș au montat un generator în curtea Spitalului Județean. Mai mult, reprezentanții spitalului au precizat că avaria nu s-a produs din cauza instalației electrice a SJUP. De asemenea, pacienții internați nu au fost afectați de incidentul produs.

La începutul lunii octombrie, un incendiu puternic a cuprins secția ATI a Spitalului de Boli Infecțioase din Constanța. În dimineața de vineri în spital se aflau 113 pacienți, dintre care 10 internați la Terapie Intensivă. Raed Arafat, șeful DSU a precizat că au existat mai multe nereguli la instalațiile electrice. El a precizat că instalația de detectare a incendiului nu exista. Incendiul a curprins toate cele 7 saloane ale secției ATI, unde erau internați 10 pacienți. 3 bărbați au reușit să se salveze. Din nefericire, șapte persoane au decedat în urma incediului ce a cuprins secția ATI a Spitalului de Boli Infecțioase din Constanța.

„Sunt explicații care ni s-au zis. Rămâne ca spitalul să dea aceste explicații. Aici nu putem trage la răspundere. Există un procuror care investighează cazul”, a spus șeful DSU în acea perioadă.

Cum „au dat foc” Cioloș și Raed Arafat misiunii pompierilor: prevenirea incendiilor. România plătește cu viața oamenilor

Articolul precedentColterm pornește căldura pentru câteva zile în Timișoara
Articolul următorGabriela Firea: „Situația Timișoarei rămasă fără apă caldă și căldură se întâmplă zilnic în București”
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.