Termoficarea Colterm
Sursa foto: Opinia Timișoarei

Joi după-masă, primarul Timișoarei a anunțat că societatea de termoficare Colterm a semnat, până luni, un contract cu noul furnizor de gaz, Tinmar Energy. Mai exact, timișorenii se vor putea bucura de căldură până pe 1 noiembrie. Dominic Fritz a mulțumit companiilor implicate și ministrului Energiei ce au ajutat la găsirea unei soluții provizorie la criza energiei cu care se confruntă Timișoara.

 „Acum câteva minute un furnizor temporar de gaz a transmis contractul semnat. Colterm va începe cât de repede se poate furnizarea căldurii și apei calde în locuințele timișorenilor și în spitale. Din motive tehnice, va dura câteva ore până când acest lucru se va simți în calorifere”, a precizat Dominic Fritz.

Primarul Timișoarei a precizat că aceasta reprezintă o soluție temporară. Noul furnizor va opri căldura și apa caldă pe 1 noiembrie, luni, la ora șapte dimineața. Mai mult, cantitatea de gaz este limitată. Mai mult, sistemul va funcționa la un nivel minim.

Timișoara va primi căldură până la începutul lunii noiembrie

Mai mult, Fritz susține că bugetul local nu are banii necesari să acopere prețurile la costul gazului, iar criza energetică din România reprezintă o adevărată catastrofă pentru toți cetățenii. Cu toate acestea, primarul Timișoarei e hotărât să continue discuțiile cu statul român pentru găsirea unei soluții pe termen lung. De asemenea, el a precizat că va lua legătura și cu Comisia Europeană pentru ca Timișoara să nu rămână fără căldură și apă caldă pe timpul iernii.

„Vom continua (…) Astfel încât Timișoara și celelalte orașe cu termoficare publică să aibă furnizori și resursele necesare pentru a nu transforma această crizã energetică într-una umanitară. Timișorenii au suferit destul în ultimele zile”, a precizat Dominic Fritz.

Reamintim că peste 55 de mii de locuințe din Timișoara au rămas fără apă caldă și căldură de marți. E.On a sistat furnizarea de gaze către Colterm din cauza datoriilor acumulate. Chiar dacă Dominic Fritz a găsit, miercuri, o soluție de avarie și trebuia să încheie un contract cu un alt furnizor, spre seară acesta nu a mai semnat. Altfel spus, societatea de termoficare nu a putut reporni căldura.

Criza căldurii din Timișoara continuă

Articolul precedentTerapia Cluj donează 50.000 de tablete Favipiravir statului român
Articolul următorA fost întreruptă furnizarea energiei electrice într-o secție COVID la Spitalul Județean Pitești
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.