Criza căldurii din Timișoara continuă

Primăria a virat 5 milioane de lei în contul Colterm, însă furnizorul de gaz a renunțat la contract

Primarul municipiului Timișoara Dominic Fritz a afirmat în această dimineață că timișorenii mai au de stat o noapte în frig, după ce furnizorul de gaz cu care s-a ajuns la o înțelegere, cu sprijinul Ministerului Economiei, a renunțat la contract. Totodată, Fritz a precizat că Primăria Timișoara a virat 5 milioane de lei în contul societății de termoficare Colterm.

Aseară la ora 18 am fost informat telefonic de către furnizorul de gaz cu care ajunsesem, cu sprijinul ministrului energiei, la o înțelegere pentru un contract temporar că nu mai dorește să semneze acest contract. Asta după ce pe la ora 12.30 se agrease soluția temporară și și stabilisem că o putem comunica public. Am luat imediat legătură cu un alt furnizor cu rugămintea insistentă de a prelua furnizarea de gaz încă din seară de ieri, ca să nu îndure timișorenii încă o noapte în frig și ca să ne putem ține de cuvânt cu termenul agreat și anunțat. Au urmat 6 ore în care s-a încercat din răsputeri parcurgerea tuturor pașilor legali pentru reconectare, însă după miezul nopții am fost informat de către furnizor că, din păcate, abia azi se va putea finaliza procedura. Primăria a virat 5 milioane lei în contul Colterm și așteptăm să cumpărăm gaz cu plata în avans

a scris Fritz pe pagina sa de Facebook.

Totodată, edilul face apel la furnizori să arate „disonibilitate și umanitate” pentru a alimenta municipiul cu gaz,în contextul în care sunt afectate peste 50.000 de gospodării, dar și mai multe spitale.

„Știu că situația este dramatică, frustrantă și înfiorătoare pentru toți cei afectați și nu există cuvinte să schimbe acest lucru. Îmi pare nespus de rău pentru toți cei care au de suferit acasă și în spitale. Vă asigur însă că încercăm prin toate mijloacele posibile și imposibile să readucem normalitate și siguranță în această criză”, a mai scris Dominic Fritz, pe Facebook.

Ministrul Energiei îi înțelege pe timișoreni și arată cu degetul spre municipalitate

Ministrul Energiei, Virgil Popescu a afirmat, miercuri, că îi înțelege pe timișorenii care sunt supărăți pe administrața locală ce i-a lăsat în frig, în prag de iarnă. „Din păcate, timişorenii au dreptate să fie supăraţi. Incompetenţa sau, să zic, indolenţa unităţii administrativ-teritoriale care nu a încheiat un contract de gaze în vară, aşa cum au făcut celelalte unităţi administrativ-teritoriale, a lăsat pe iarnă, a anunţat că introduce în insolvenţă compania unităţii administrativ-teritoriale, a Primăriei Timişoara, a speriat practic furnizorul de gaze că nu-şi va mai recupera datoria de la Colterm, introducerea în insolvenţă şi declararea insolvenţei astăzi a creat toate premisele ca să fie această problemă în Timişoara”, a declarat Popescu, la Realitatea Plus.

Tragedie din cauza frigului

Potrivit presei locale, impactul pe care îl are lipsa căldurii în apartamentele timișorenilor este unul dramatic. Un bărbat de 66 de ani  a fost găsit decedat, iar fiica acestuia, în vârstă de 38 de ani, a ajuns în stare gravă la spital, cu insuficiență respiratorie și intoxicație cu monoxid de carbon. Cei doi locuiau într-un imobil racordat la Colterm, iar seara trecută încercau să se încălzească cu ajutorul aragazului.  

Pături și saci de dormit pentru bolnavii din spitalele din Timișoara

Articolul precedentFostul consilier al lui Băsescu, apel către consilierii președintelui: „Klaus Iohannis trebuie oprit! Și-a pierdut întru totul uzul rațiunii!”
Articolul următorPoluare cu păcură în portul Midia Năvodari