Budăi nu este îngrijorat de sondaje, ci de guvernare

„Dacă ar fi fost să judecăm pragmatic, doar din punct de vedere politic, nu am fi intrat la guvernare”, afirmă ministrul Muncii.

Ministrul Muncii, Marius Budăi susține că scăderea în sondaje a social democraților, deși încă sunt pe primul loc, poate fi considerat un cost al „intrării la guvernare”. De altfel, mai spune Budăi, nu cifrele din sondaje contează, ci faptele care duc la acestea, în cazul de față guvernarea.

„PSD nu a intrat la guvernare într-un moment tocmai prielnic. Dacă ar fi fost să judecăm pragmatic, doar din punct de vedere politic, nu am fi intrat la guvernare. Dar nici nu ar fi avut România stabilitate economică. Adică suntem cu toţii conştienţi că o majoritate atât de firavă cum era cu PNL şi USR, după ce s-a desprins de PNL facţiunea Orban, era extrem de periculoasă în Parlament. Practic stăteau în trei-patru parlamentari. Nu era o chestie care să fie benefică pentru ţară”, a precizat ministrul Marius Budăi.

Acesta nu consideră ascensiunea AUR un motiv de îngrijorare, ba chiar a încercat să minimizeze faptul că formațiunea, considerată de mulți ca fiind una extremistă, le „suflă în ceafă” unora cu vechi state pe scena politică. „Ascensiunea oricărui partid, nu neapărat a AUR, faţă de partidul tău, îţi atrage atenţia, dar acum grija noastră principală este guvernarea”, a mai spus Budăi.

PSD le dă încredere românilor, la un an de la alegerile parlamentare

Potrivit datelor unui sondaj INSCOP făcut public joi, PSD deţine 34,3% din intenţiile de vot la parlamentare, în condiţiile în care la precedentul sondaj avea 36%, AUR trece pe locul al doilea cu 20,6%, PNL coborând pe locul al treilea cu 16,6%, urmat de USR cu 12,5%. Potrivit aceleiaşi surse, UDMR, cu 4,2%, nu ar atinge pragul necesar intrării în Parlament, în timp ce PRO România și PMP, împreună, ajung la 5%, iar Forța Dreptei, partidul lui Ludovic Orban, are 1,7%, și este peste APP-ul lui Liviu Dragnea (1%).  

Reamintim că în decembrie 2020, PSD avea 28%, PNL 25%, USR-PLUS (la acea vreme) obținuse 15%, iar UDMR trecea de „pragul electoral” de 5%. Surpriza a venit din partea Alianței pentru Unirea Românilor, care a câștigat 9% din votul românilor, în timp ce PMP și PRO România au ratat „de puțin” intrarea în Parlament.

Partidul extremist AUR, pe locul 2 în intenția de vot

Articolul precedentNicușor Dan, despre problema ciorilor din Cișmigiu: “Unii umblă cu cioara vopsită”
Articolul următorE oficial! Primăriile din Capitală au fost înșelate de unele firme de salubritate. Supercom SA e „cap” de listă